Nieuw christelijk populair-wetenschappelijk tijdschrift

Weet.magazine is een nieuw populair-wetenschappelijk christelijk tijdschrift dat de wetenschappelijke feiten door een andere bril bekijkt. De voornaamste doelstelling van het magazine is kennisoverdracht, aldus Ringer Otte van Christelijke Tijdschriften.

Feiten zijn feiten. Die blijven staan zoals ze zijn. Maar daar waar het de uitleg van de feiten betreft, daar maakt Weet.magazine het verschil. Want door welke bril kijk je naar de feiten? Zie je de Neandertaler als een slimme aap, zoals evolutionisten doen? Of was het gewoon een mens? Is het heelal door een grote knal ontstaan of was er Iemand Die het vormde? 
De wetenschap brengt veel feiten boven tafel, maar er is ook nog veel onduidelijk. Sommige feiten ontbreken helaas om complete verklaringen te geven. En dus is het essentieel dat we datgene wat nog niet helemaal zeker is ook niet als een voldongen feit uitleggen.

De ontdekkingen van Charles Darwin berusten ten dele op feiten en veel is intussen achterhaald. De helft van de Nederlanders gelooft inmiddels ook niet meer in de evolutietheorie. Dit is in 2009 uitgezocht door Trouw/Synovate, Volkskrant/TeamVier en Telegraaf/Maurice de Hond. Dat zijn dus 8 miljoen mensen die verder kijken dan de veronderstelling dat al het leven uit een grote knal is ontstaan!

Weet.magazine brengt je bij kennis die in andere media moeilijk is te vinden. Niet om de wetenschap tegen te spreken, maar om de wetenschap opnieuw vanuit een ander oogpunt te belichten. En dat geeft verrassende resultaten!

Weet.magazine verschijnt vooralsnog zes keer per jaar. Een jaarabonnement kost 25 euro. Het eerste nummer bevat 52 pagina’s en heeft een oplage van 52.000 exemplaren en kan vanaf 23 februari op www.weet-magazine.nl digitaal worden doorgebladerd.

De voornaamste doelstelling van het magazine is kennisoverdracht, aldus Ringer Otte van Christelijke Tijdschriften. „De bestaande populairwetenschappelijke tijdschriften, zoals Kijk en Quest, gaan uit van de evolutietheorie bij de interpretatie van wetenschappelijke feiten. Wij niet. De Bijbel van kaft tot kaft is ons uitgangspunt, bij alle artikelen. Dat betekent dat we de feiten soms opnieuw moeten duiden. En vaak is die duiding heel anders dan in seculiere bladen gebeurt. In die zin heeft de leus ”brengt je bij kennis” een dubbele bodem.”

31-03-2010
Media
https://www.weet-magazine.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies