Ik vertrouw God

Al vele jaren staat Jaap Noorlander met een stand over de Bijbel op grote publieksbeurzen. Hij spreekt er veel mensen die hem vragen stellen over God, over wat hij gelooft, en hem vertellen over hun eigen gedachten over Hem. Zo ook Michael, zoals Jaap hem noemt.

‘Meneer, een korte vraag. U staat hier met de Bijbel. Dus u gelooft in God,’ stelde hij.

‘Dat klopt,’ antwoordde ik.

‘Hoe weet u nu zeker dat het waar is wat u gelooft? Hoe weet u nu dat God luistert als u bidt?’

Bidden

Michael had het nodige meegemaakt in zijn leven. Verwachtingen waren hooggespannen geweest, toen zijn moeder ernstig ziek was. Nood leert bidden. Michael had gebeden. Moeder was toch gestorven. Hij keek me vervolgens aan met een blik van: waarom heb ik hem deze vragen gesteld? Daar heeft hij toch ook geen antwoorden op. Zonde van mijn tijd.

Ik heb inderdaad geen pasklare antwoorden op deze vragen. Natuurlijk zijn er voldoende argumenten om de waarheid van de Bijbel te onderbouwen. Voor wie het wil zien, is er zoveel dat wijst op de God Die er is en die de Schepper is van alles wat leeft. Maar hoe weet ik dat nu zeker?

Ik merk de aanwezigheid van God als ik in de Bijbel lees.

Ik ervaar de aanwezigheid van God in mijn leven omdat ik ervoor kies om Hem te geloven.

Ik weet dat God naar mij luistert, als ik met Hem deel wat mij bezighoudt.

Ik heb God Zelf niet gezien, maar ik zie Hem wel in mensen om mij heen. Ik zie hun vertrouwen in God. Ik zie de rust die mensen krijgen omdat zij het God vragen.

Als ik God eer in mijn leven en Jezus volg, dan leidt Hij mij in mijn leven.

Mijn antwoord zette Michael aan het denken.

‘Dus je kunt zeker weten dat God er is en ervaren dat Hij voor je zorgt?’ vroeg hij.

‘Wil je dat?’ was mijn tegenvraag.

Overbrugd

Dat is ook de vraag die ik u stel.

Ik hoop dat u God wilt leren kennen. Hoe?

Begin eens te lezen in de Bijbel. Als u geen Bijbel hebt, stuur ons een mailtje en wij sturen u een gedeelte van de Bijbel toe. Hebt u vragen, stel ze gerust.

Jezus is de weg naar God. Jezus stierf ook voor uw zonden aan een kruis. Daarmee betaalde Hij met zijn leven, voor alles wat verkeerd was in uw leven. God accepteerde die betaling. Daarom werd Jezus weer levend omdat Hijzelf nooit zonden heeft gedaan. Het is Gods eigen Zoon die door zijn sterven de kloof heeft overbrugd. Door Jezus krijgt ook u een relatie met God. Wilt u dat? Spreek dan naar God toe het volgende uit:

God, ik ben een zondaar en heb uw vergeving nodig. Ik begrijp dat uw Zoon Jezus daarvoor is gestorven. Ik ben bereid om mijn oude leven zonder U de rug toe te keren. Ik vraag U, Jezus: kom in mijn leven. Ik wil U en God de Vader leren kennen. Ik wil graag dat U de Heer van mijn leven wordt. Helpt U mij om U te volgen en te gehoorzamen. Amen.

Hebt u het uitgesproken? Geweldig!

Vergeet dit niet: de zekerheid van uw nieuwe leven ligt niet in u of in uw ervaring. Die is gebaseerd op wat God zegt in de Bijbel.

Laat ons uw keuze weten.

We helpen u graag verder in uw geloofsvertrouwen op God. We bidden dat God u zegent!

Jaap Noorlander in leven.nu

05-04-2010
Evangelisatie
https://www.leven.nu

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies