Wie is Jezus voor u?

Dat Jezus Christus op aarde geleefd heeft, is een historisch bewezen feit. U kunt dat eenvoudig nazoeken, er zijn genoeg betrouwbare bronnen. Dat veel mensen in Hem geloven, is u vast ook wel bekend. Maar wat geloven zij, en waarom?

Christenen geloven wat de Bijbel zegt over Jezus. Hij leefde tweeduizend jaar ge-leden in Israël. Hij was, daar is de Bijbel heel duidelijk over, Gods eigen Zoon. Tijdens zijn leven op aarde klonk er tweemaal een stem uit de hemel: God Zelf getuigde in het openbaar wie Jezus is: ‘Dit is mijn Zoon.’

Midden tussen de mensen

Jezus leefde op aarde, midden tussen de mensen van wie Hij zoveel hield, om hen terug te brengen naar God. Want God had de wereld zo lief dat Hij zijn enige Zoon gaf, opdat iedereen die in Hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft. God heeft zijn Zoon dus niet naar de wereld gestuurd om een oordeel over haar te vellen, maar om de wereld door Hem te redden. Door niemand anders kunnen wij worden gered; Jezus’ naam is de enige op aarde die de mens redding biedt.

Niet alleen bewonderaars

Jezus trok het land door, gevolgd door een grote groep bewonderaars. Wat Hij deed en zei, was zo ongewoon dat Hij in heel korte tijd bij iedereen bekend werd.

Veel van zijn bewonderaars liepen letterlijk achter Hem aan vanwege de wonderen die Hij deed: Hij genas zieken en bevrijdde mensen van boze geesten en psychische aandoeningen, Hij gaf duizenden te eten van slechts een paar broodjes en wat vissen en Hij maakte doden weer levend.

Jezus Zelf was er niet gelukkig mee dat ze Hem volgden vanwege alle wonderen – liever zag Hij dat mensen geloofden wat Hij vertelde over de liefde van zijn Vader en over zijn verlangen om mensen terug te brengen bij God.

Hij had overigens niet alleen bewonderaars: zijn kritische uitlatingen over de corrupte machtsmisbruikers en de hypocriete godsdienstige elite zetten veel kwaad bloed.

Uiteindelijk leidde dat tot een schijnproces, waarna Jezus door zijn volksgenoten aan de Romeinen werd overgeleverd en door hen ter dood werd gebracht aan een kruis. Gods eigen Zoon, gedood als een misdadiger.

Maar hier eindigt het niet.

God Zelf heeft zijn Zoon opgewekt uit de dood, en zo is Jezus na de opstanding de levende Heer van miljoenen christenen. En dat is waar Pasen over gaat: Jezus’ dood en opstanding betekent nieuw leven voor wie in Hem gelooft.

Kom bij Mij

Jezus kent ons leven, onze moeiten, onze zorgen, ons verleden, onze toekomst. Hij wil ons terugbrengen in de liefde van God de Vader en Hij zegt: Kom bij Mij als je vermoeid bent of gebukt gaat onder zware last; Ik zal je rust geven. Jezus Zelf is heel duidelijk over wie Hij is. Hij zegt over Zichzelf: Ik, en Ik alleen, kan je vertellen wie God de Vader is, Ik ben het licht voor de wereld; wie Mij volgt zal nooit meer in de duisternis zijn maar heeft licht dat leven geeft. En Hij belooft ons:

De liefde waarmee God de Vader Mij liefheeft, deel Ik met jullie; Ik wil je leven

vullen met mijn blijdschap.

Zo is Jezus. Zo wil Hij ook voor u zijn.

Anne Schotanus in leven.nu

05-04-2010
Evangelisatie
https://www.leven.nu

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies