Knevel en Van den Brink op Xnoizz Flevo Festival

Een programma over gebedsgenezing, een debat met voor- en tegenstanders van euthanasie en verschillende workshops voor jeugdleiders: zomaar een greep uit de nieuwe programma’s die het Xnoizz Flevo Festival bekend heeft gemaakt.

Bruce Kuhn staat in het Theater met zijn voorstelling over het Marcus-evangelie. Herman Wegter gaat met de bezoekers in gesprek over het leven en de dood. Marijke Helwegen wordt bevraagd op haar motivatie om ambassadrice van de cosmetische industrie te zijn, haar drive voor dierenbescherming en de rol die haar geloof hierin speelt.

De talkshow met Andries Knevel en Tijs van den Brink komt naar het festival voor een speciale Flevo-editie. Het programma beleeft dit jaar zijn vierde seizoen op tv en is voor het eerst op het Xnoizz Flevo Festival. Steeds lijken twee belangrijke grondrechten met elkaar te botsen. Vrijheid van godsdienst en non-discriminatie, gaan ze wel samen? Welke plek kan religie innemen in het publieke domein en waar liggen de grenzen? En wie bepaalt die grenzen eigenlijk? Knevel en Van den Brink gaan in gesprek met toonaangevende opiniemakers in dit debat.

Ruud Lubbers, voormalig premier van Nederland, is één van de grondleggers van het Handvest van de Aarde. Dat Earth Charter is een verklaring waarin fundamentele ethische principes opgeschreven staan die nodig zijn om in de 21e eeuw een rechtvaardige, duurzame en vreedzame wereldwijde gemeenschap te realiseren. Lubbers wordt bevraagd over zijn dromen voor de toekomst van de wereld en de rol van zijn geloof in het werk en leven dat hij leidt.

Samen nadenken en letterlijk een beeld hakken over de toekomst van de kerk. Hoe ziet de kerk van de toekomst er uit? En wat zal de kerk te zeggen hebben, heeft ze een stem in het maatschappelijk debat? Nynke Dijkstra (missionaire afdeling Protestantse Kerk) Johan ter Beek (specialist emerging churches & monastieke bewegingen) en Samuel Lee (internationaal evangelisatie-specialist en pastor van JCF-church) laten horen wat hun beeld van de kerk van de toekomst is. Nadat een van hen zijn beeld heeft geschetst gaan de bezoekers aan de slag met een enorm kunstwerk waar het beeld van de toekomstige kerk letterlijk uitgehakt moet worden. Dit gebeurt onder leiding van kunstenaar André Bikker.

Ook Evert-Jan Ouweneel, Reinier Sonneveld en Joop Gottmers zullen een programma verzorgen.

Eerder werd al bekend dat Boele Ytsma, Tiemen Westerduin, Jean Jacques Suurmond, Carolyn Ros en Taizé-broeder Sebastiaan een programma leiden op het festival.

Via de website www.xnoizzflevofestival.nl zijn tot 6 augustus extra voordelig toegangsbewijzen te bestellen.

De 33e editie van het Xnoizz Flevo Festival wordt van 19 t/m 22 augustus 2010 voor de derde maal georganiseerd op recreatieterrein Bussloo bij Apeldoorn.

Het Xnoizz Flevo Festival is het grootste meerdaagse christelijke muziekfestival van Europa en wordt van 19 t/m 22 augustus 2010 georganiseerd op recreatieterrein Bussloo bij Apeldoorn.

Het festival biedt jongeren een breed programma aan met muziek, cabaret, kunst, sport, sprekers en workshops. Faith, friends, music vormen de hartslag van het festival met als doel jongeren de gelegenheid te bieden om de essentie van het christelijk geloof samen te ontdekken in een ongedwongen en feestelijke omgeving.

Het Xnoizz Flevo Festival wordt georganiseerd door Youth for Christ in samenwerking met de Protestantse Kerk in Nederland (JOP) en de EO.

06-07-2010
Jongeren
https://www.xnoizzflevofestival.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies