Meer behoefte aan bezinning op loopbaan

Ruim zeventig leden van christennetwerk|gmv hebben in de laatste tien maanden gebruik gemaakt van een gratis loopbaanoriëntatiegesprek. Voor cgmv een verrassend hoog aantal waar uit blijkt hoe groot de behoefte is aan loopbaanbegeleiding.

Bij de start van het WerkRichtingWijzer gesprek (november 2009) was het afwachten hoe groot de animo onder de leden zou zijn. Tien maanden later blijkt dat er veel behoefte is, leden willen graag samen met een adviseur nadenken over hun loopbaan.

Jan Knepper is een van de adviseurs die de gesprekken voert, hij ziet de behoefte aan bezinning als belangrijkste reden voor het hoge aantal: “De crisis speelt een rol. Er zijn meer mensen werkloos en meer dreigen werkloos te raken. Maar dat verklaart niet het grote aantal aanvragen. Ook jongeren die net klaar zijn met hun studie en vijftigers die zich realiseren dat ze nog zeventien moeten werken, stellen zichzelf de vraag wat ze willen. Al met al ervaren werknemers steeds meer dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor hun eigen loopbaan. Tientallen jaren bij dezelfde baas is niet meer vanzelfsprekend.”

Dan blijft de vraag over waarom mensen bij een adviseur terecht komen. Knepper: “Als je wilt sturen, moet je over voldoende informatie beschikken. Informatie over jezelf en over je mogelijkheden. Dit betekent nadenken over je eigen sterke en zwakke punten. Waar liggen mijn kansen, wat zijn mijn beperkingen? Wat inspireert me en welke activiteiten hebben mijn voorkeur? Maar reflecteren is niet makkelijk en de hulp van een professional komt dan ook goed uit. Voor veel mensen een reden om van de WerkRichtingWijzer gebruik te maken.”

26-08-2010
Samenleving
https://www.cgmv.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies