Why?

Vraag jij je wel eens af waar God is na het kijken van het 8 uur journaal of het lezen van de krant. De hopeloosheid van de krottenwijken, de zinloosheid van weer een andere oorlog. De waanzin van de zoveelste dictator. De machteloosheid na het toeslaan van alweer een natuurramp.

De totale onrechtaardigheid van het kastensysteem in India. Abortussen, familiedrama’s, verslaving,…De lijst is hopeloos en welhaast eindeloos. Velen roepen God ter verantwoording. Hoe kan Hij dit allemaal toestaan?

Ook ik vind het moeilijk om te lezen dat een jong meisje door een verknipte buurman is vermoord, ik heb er geen woorden voor. Of dat 2 vrouwen zo verbitterd zijn door haat dat zij zichzelf diep onder de grond opblazen tussen nietsvermoedende reizigers in Moskou.

Maar God zit niet met Zijn handen in Zijn haren op afstand toe te kijken hoe de boel uit de hand loopt!

2000 Jaar geleden heeft God, de Schepper van hemel en aarde, Zijn volmaakte heerlijkheid achter gelaten en is voor ons mens geworden. Hij had in een paleis geboren kunnen worden, maar het werd een stal. (Vanuit hemels perspectief bezien, zit er toch geen verschil tussen deze 2) Al direct moest hij met zijn ouders op de vlucht en werd asielzoeker in Egypte tot de kust weer veilig was. Zijn familie vond Hem een vreemde Snuiter. Zijn geestelijke leiders smeedden snode plannen om hem te doden, Zijn volgelingen begrepen Hem niet en velen lieten Hem in de steek. Zijn voeten werden gewassen door een hoertje, Zijn gastheer verachtte Hem. Dagelijks werd Hij geconfronteerd met demonen, ziekte, overspel, egoïsme, onbegrip, pijn en verdriet. Uiteindelijk werd hij verraden door een volgeling, verloochend door een vriend, gevangen genomen, gemarteld en gekruisigd.

Daar aan dat kruis hing de Schepper van hemel en aarde. Aan hout van 1 van Zijn bomen, vastgenageld met spijkers van ijzer uit Zijn aarde. Vast getimmerd door 1 van Zijn geliefde schepselen. Verscheurd door pijn wordt door de Schepper zelf, aan een vervloekt stuk hout, tussen hemel en aarde, de straf van onze zonden door Hem gedragen.Tot aan het eind van een 3 uur durende duisternis de overwinning door Hem wordt uitgeroepen: “Het is volbracht!”

Drie dagen later wordt deze overwinning bevestigd als Jezus opstaat uit de dood. Door Zijn immense lijden heeft Hij het enige afdoende antwoord gegeven op het leed in deze wereld, veroorzaakt door de zonde. Jezus heeft zichzelf geofferd om jou vergeving en herstel aan te bieden. Hij begrijpt je pijn, want Hij heeft zelf geleden. En Hij zegt tegen jou: “Kom tot mij als je vermoeid en belast bent en Ik zal je rust geven”.

29-08-2010
157
https://www.hemelburgers.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies