Ondernemersdag over duurzaamheid

Op DV donderdag 7 oktober 2010 organiseert de RMU samen met ForumC en RMU Jong Ondernemend een ondernemersdag in Renswoude met als thema ‘Duurzaamheid geboden!’. Diverse sprekers belichten vanuit verschillende hoeken hoe christenen – en in het bijzonder ‘christenondernemers’ – dienen om te gaan met de schepping die de mensheid door God is toevertrouwd.

Duurzaam ondernemen is niet alleen pure noodzaak, maar het is ook een Bijbelse opdracht die ondernemingen kansen biedt. Zo stellen de politiek en het bedrijfsleven steeds meer eisen op het gebied van duurzaamheid aan hun toeleveranciers. De RMU hoopt dat door de bijeenkomst meer bezinning op het gebied van duurzaamheid ontstaat en dat organisaties veranderingen implementeren in de bedrijfsvoering.

De bijeenkomst staat onder leiding van meteoroloog en klimatoloog Reinier van den Berg. Hij zal spreken over zijn visie op duurzaam ondernemen en de verantwoordelijkheid van de christenen hierbij. Ook IJmert Muilwijk, voorzitter van CNV Jongeren, Cors Visser, directeur van ForumC en Gert Olbertijn, coördinator Christelijk Ecologisch Netwerk, zullen tijdens de bijeenkomst spreken.

Naast de lezingen kunnen diverse workshops worden gevolgd en is er een forumdiscussie waarbij Cynthia Ortega-Martijn, lid Tweede Kamer voor de ChristenUnie, zal deelnemen als panellid.

27-09-2010
Samenleving
https://www.rmu.org/ondernemersdag

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies