Wegwerp artikel

In vele plaatsen moeten de Dalits van India deze wegwerp kleibekers gebruiken om uit te drinken. Na gebruik worden ze op de grond in stukken gegooid zodat niemand die zich boven de Dalits verheven voelt zich kan bevuilen door per ongeluk uit dezelfde beker als een Dalit te drinken.

De term ‘Dalit’ betekent ‘verbrokene’ of ‘vertrapte’ en zo is deze vrijwel waardeloze kleibeker een symbool voor de mensen die hieruit moeten drinken. Een waardeloos, onrein wegwerpartikel, net als de levens van zo’n 250 miljoen Dalits.

Maar deze Dalits zijn als klei in de hand van de Pottenbakker. Hij wil ze vormen en nieuw leven schenken. Een leven vol hoop, omdat God de Schepper van hemel en aarde ze zo verschrikkelijk waardevol vindt dat Hij Zijn eniggeboren Zoon ook voor hen gegeven heeft.

De Geest van de Heere is op Mij (Jezus), omdat Hij Mij gezalfd heeft; Hij heeft Mij gezonden om aan armen het Evangelie te verkondigen, om te genezen die gebroken van hart zijn, om aan gevangenen vrijlating te prediken en aan blinden het gezichtsvermogen, om verslagenen weg te zenden in vrijheid, om het aangename jaar van de Heere te prediken. (Luc. 4:18-19)

27-09-2010
157
https://www.hemelburgers.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies