Met Sjema de wereld rond

Voor € 5, – de wereld rond met Sjema. Dat kan nooit, hoor ik u denken. Voor dat bedrag kom je de stad niet eens uit. Dat klopt ook. U stapt daarom niet echt in het vliegtuig. Nee, gospelkoor Sjema uit Sneek neemt u mee op een muzikale wereldreis. Sjema bestaat 25 jaar en viert dat op 16 oktober met een spetterend jubileumconcert. Het thema is, u raadt het al, de wereld rond met gospelmuziek.

In een gevarieerd optreden laat Sjema gospelmuziek uit alle windstreken horen. Van ingetogen ballads uit Europa of opzwepende black-gospel uit de Verenigde Staten, tot swingende latin-gospel uit Zuid-Amerika. Het komt allemaal voorbij. Gastoptredens zijn er van het bekende koperkwintet Charivari en zangeres Gerda Nellie de Swart. Zij spelen en zingen ook een aantal nummers samen met Sjema. Het wordt een optreden waarin ook kleur en beeld een belangrijke rol spelen. Een echt multimedia concert dus.

Even een stukje historie: het is 1984 als een aantal leden van de Baptistengemeente in Sneek besluit een jongerenkoor op te richten. Ze noemen het Sjema; naar het Joodse gebed “Sjema Israël”wat “hoor Israël” betekent en al snel volgen de eerste optredens. Het ledental van het koor groeit gestaag. In 2010 bestaat het interkerkelijk gospelkoor uit ongeveer 25 koorleden in de leeftijd van 18 tot 50+ van alle kerkelijke gezindten. Gospelkoor Sjema onder leiding van dirigent Hans Molenaar staat vooral bekend als een koor met een zeer enthousiaste uitstraling. Bij pittige uptempo Praisenummers spatten de vonken er vanaf.

Ook beschikt Sjema over een bijzonder uitgebreid repertoire. Bij het meewerken aan een kerkdienst kan het repertoire daarom bijna altijd worden aangepast aan het thema van de dienst. Het afgelopen jaar besluiten de leden dat het hoog tijd wordt om een cd op te nemen. De opnames vonden plaats in de bekende Gauwster Landscape Studio van de Friese popprijswinnaar Jan Switters. Inmiddels is de CD, met de naam Glorious, klaar en wordt deze, niet geheel toevallig, gepresenteerd tijdens het komende jubileumconcert. Het zal u dan ook niet verbazen dat er een flink aantal nummers van de debuut-cd worden gezongen.

De opbrengst van het concert komt ten goede aan het werk van de Internationale Christelijke hulporganisatie World Vision. Zij wil kinderen in ontwikkelingslanden, en in het bijzonder de meest kwetsbare kinderen, helpen door ze te voorzien van schoon water, goed voedsel, medische voorzieningen, scholing en een veilige leefomgeving zonder onderscheid te maken naar geloof, ras of politieke overtuiging. Sjema sponsort zelf via deze organisatie een kind in Bangladesh.

Zoals gezegd is Sjema bezig met het pakken van de koffers voor hun wereldreis. Zij hebben er erg veel zin in en nodigen u van harte uit om mee te gaan op hun muzikale wereldtournee. U wordt verwacht op 16 oktober in de Baptistenkerk aan de Willem Lodewijkstraat in Sneek. Uw boardingpass ligt klaar. We ‘vertrekken’ om 20.00 uur. Toegang volwassenen € 5,- / kinderen t/m 15 jaar gratis. Prijs incl. consumpties tijdens de ‘vlucht’.

04-10-2010
Muziek
https://www.sjema.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies