Kerk in Actie geeft prentenboekjes weg

Kerk in Actie is gestart met de actie: Het wonder van 15 cent. Via de speciale website is een gratis boekje voor kinderen te bestellen. Dit prentenboekje voor peuters en kleuters gaat over het jongetje Lucas en zijn speelgoedolifantje Lodewijk, die alles voor elkaar over hebben. Op een speelse manier leert het kind dat het uitgeven van een klein bedrag meer effect kan hebben dan je denkt.

Jaarlijks overlijden ruim 10 miljoen kinderen door gebrek aan voedzaam eten en schoon drinkwater. Onderwijs kan honger en armoede tegengaan. Ruim 100 miljoen kinderen gaan niet naar school.

15 cent per dag is al voldoende om kinderen een leerzame schooldag, schoon drinkwater of een gezonde maaltijd te bezorgen. Dit is het wonder van 15 cent. Zo’n klein bedrag kan een groot verschil maken. Met de opbrengst van de campagne steunt Kerk in Actie wereldwijd lokale organisaties die zich inzetten voor schoon drinkwater, onderwijs en het tegengaan van ondervoeding.

Dit bedrag, dat neerkomt op ongeveer 5 euro per maand, is voor vrijwel iedereen op te brengen. Als je op die manier een wonder kunt doen… dat wil toch iedereen?! Helpt u mee? Op 29 november krijgt u een folder met een antwoordbon uitgereikt. We bevelen de actie van harte bij u aan. Kijk voor meer informatie op www.hetwondervan15cent.nl.

Kerk in Actie steunt over de hele wereld het werk van kerken en (christelijke) organisaties om mensen tot hun recht te laten komen en toekomstperspectief te geven. We noemen dat missionair en diaconaal werk. Wij doen dit werk vanuit de Protestantse Kerk in Nederland, mede namens een tiental kleinere kerken en oecumenische organisaties.
 Geven aan Kerk in Actie is veel waard. Ons kostenpercentage is laag, dankzij de inzet van veel vrijwilligers. Bij de uitvoering van projecten werken wij samen met lokale partners die ook weer veel door vrijwilligers ter plaatse worden ondersteund. Deze partnerorganisaties vormen vaak de enige stabiele maatschappelijke structuren in de landen waarin Kerk in Actie actief is. Op die manier komt uw bijdrage op een veilige en efficiënte manier bij de ontvangers terecht!

05-10-2010
Hulpverlening
https://www.hetwondervan15cent.nl/

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies