Workshop in het Bijbels Museum

Tijdens deze workshop in de herfstvakantie in het Bijbels Museum volgt men het proces van kunstenaars uit de tentoonstelling Wonder boven Wonder. Kinderen kunnen gratis meedoen.

© foto: Chris van Houts – Bijbels Museum

Kinderen ervaren hoe je inspiratie krijgt voor het maken van een kunstwerk. Verhalen uit het oude en nieuwe testament en bijbelse voorstellingen uit de kunstgeschiedenis leveren inspiratie en ideeën voor een eigen meesterwerk. Net als bij de kunstenaars uit de tentoonstelling.

Bijna hetzelfde of juist helemaal anders? Kinderen kiezen hun favoriete techniek en werken als echte kunstenaars in een atelier. Met verf, ecoline, pastelkrijt en andere materialen maken zij hun eigen kunstwerk.

De kinderworkshop begint om 14.00 uur en duurt ca. 75 minuten. Na afloop mogen vaders, moeders, opa’s en oma’s de nieuwe kunst komen bewonderen.

De workshop sluit aan bij de tentoonstelling Wonder boven Wonder – outsiderkunst en bijbelverhalen die t/m 30 januari 2011 in het Bijbels Museum te zien is. Aan de workshop kan gratis worden deelgenomen. In de tentoonstelling is ook een gratis voorleesroute voor kinderen tussen 4-12 jaar. 



Locatie: Bijbels Museum, Herengracht 366-368, Amsterdam


Data: za 23, zo 24, wo 27, za 30 en zo 31 oktober

Aanvang: 14:00 uur 


Duur: 75 minuten. 


Deelname: gratis (excl. entree, kinderen t/m 12 jr gratis) 


Leeftijd: 7-12 jaar


Reserveren: info@bijbelsmuseum.nl of 020-6242436

Tijdens de kerstvakantie wordt deze workshop gegeven op donderdag 29 en vrijdag 30 december.

20-10-2010
Jongeren
https://www.bijbelsmuseum.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies