Ontmoetingsdag van het Israelplatform

Op donderdag 28 oktober was er in de Poortkerk te Veenendaal opnieuw de gezamenlijke ontmoetingsdag voor de christelijke organisaties die zich verenigd hebben in het Israelplatform. Veel daarvan waren vandaag vertegenwoordigd: Christenen voor Israel, Pillar of Fire, Comité Gemeentehulp Israel, Schreeuw om Leven, de Evangelische Video Stichting, Hadderech, Petach Tikvah, het Messiaans Platform en meer.

© foto: Sybe de Vos voor christelijknieuws.nl

oofdspreker van de dag was dr. Barry Horner, een autoriteit op het gebied van bijbelgetrouwe Israeltheologie. Hij was er mede i.v.m. de promotie van zijn nieuwe boek ‘Future Israel; why christian anti-judaism must be challenged’ (zie ook: www.futureisraelministries.org).

Ook werd deze dag uitvoerig ingegaan op de film ‘With God on our side’, een film die ageert tegen christenen die achter Israel willen staan. De Israelorganisaties in Nederland staan opnieuw voor de uitdaging om deze (nog steeds) wijdverbreide vervangingsleer (dat is de leer dat de Kerk de plaats van Israel heeft ingenomen) het hoofd te bieden. Dit laatste is broodnodig, aldus de conclusie van deze dag; Israel is vreemd genoeg nog steeds een sterk verwaarloosd onderwerp in de theologie.

Na de lezing presenteerde Theo Aerts van de uitgeverij ‘Bead of Life’ het nieuwe boek van Don Finto ‘Gods belofte en de toekomst van Israel’ waarvan iedere afgevaardigde een exemplaar mee naar huis kon nemen. Tevens was er ook tijd voor samenzang en ontmoeting en een bedankje in de richting van de coördinator van het platform, Jack van der Tang.

28-10-2010
Buitenland
https://www.isrealplatform.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies