Grote kaartenactie voor gevangenen in ons land

Dit najaar organiseert Ark Mission opnieuw een grote kaartenactie voor gevangenen in ons land. Het doel van de actie is zoveel mogelijk gevangenen iets positiefs in handen te geven in de eindejaarstijd waarin velen zich eenzaam voelen. Vorig jaar werden, met medewerking van het Justitiepastoraat, 8.800 kaarten en tekeningen uitgedeeld in gevangenissen verspreid over het hele land.

Het unieke van deze campagne is de eenvoud: Schrijf een (kerst)wens op een kaart voor een anonieme gevangene. Onderteken alleen met een voornaam en stuur de kaart in een envelop naar Ark Mission, Donauweg 4, 1043 AJ Amsterdam.

Deze werkwijze slaat goed aan. Particulieren, maar ook groepen klimmen in de pen om gevangenen een goede wens te sturen. Velen staan door de actie een moment stil bij het leven van gevangenen en de vaak trieste omstandigheden die hen in de bajes heeft doen belanden. Ook zijn tekeningen van kinderen welkom, thuis gemaakt of in school- of clubverband. Tekeningen zijn bij veel gevangenen geliefd vanwege herinneringen aan hun eigen jeugd.

De actie wordt enorm gewaardeerd door gevangenen. Het feit dat onbekenden aan hen denken en iets goeds toewensen treft hen vaak diep. Schrijvers grijpen de actie ook aan om gevangenen een gedachte of tekst uit de Bijbel mee te geven. In een aantal gevallen was de tekst voor een gevangene vorig jaar aanleiding om er over door te praten met de gevangenispredikant. Om ook anderstaligen in de gevangenis te bereiken heeft Ark Mission op haar website buitenlandse voorbeeldteksten geplaatst die mensen kunnen overnemen. Ook alle andere informatie over de kaartenactie staat op www.arkmission.nl. De inzendtermijn van 20 november is verlengd tot 1 december 2010 om nog meer mensen gelegenheid te geven een kaart te schrijven.

De kaartenactie ligt in het verlengde van andere activiteiten van Ark Mission voor gedetineerden. De organisatie gaf een speciaal dagboek uit voor gedetineerden en subsidieert voor hen al 24 jaar een speciale Bajesagenda in een oplage van 33.000 exemplaren. Naast gedichten en tekeningen van gevangenen zelf bevat deze agenda ook uitleg over het christelijk geloof, bijbelteksten, een leesrooster en Het Onze Vader in diverse talen. Ook verschafte Ark Mission materialen voor kinderen van gevangenen.

08-11-2010
Evangelisatie
https://www.arkmission.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies