Jongeren slapen in een doos trotseren de kou

Vrijdag 3 december slapen tientallen jongeren in een doos in Voorthuizen. Terwijl de rest van Nederland die avond liever binnen blijft, trotseren deze jongeren de kou voor het goede doel. Zij doen mee aan een Nacht Zonder Dak, om straatjongeren in Bolivia te helpen.

In veel landen is de straat voor jongeren hun thuis. Soms leven ze al generaties op straat. De jongeren in Voorthuizen laten zich sponsoren om straatjongeren in andere delen van de wereld een nieuwe toekomst te geven. Zoals in Bolivia, waar de organisatie Tear het centrum Mosoj Yan ondersteunt. Mosoj Yan daagt meisjes uit om de straat te verlaten en een nieuwe toekomst op te bouwen.

2010 was een succesvol jaar voor Nacht Zonder Dak. Werden in 2009 nog 22 Nachten Zonder Dak georganiseerd, in 2010 is dit aantal opgelopen tot 70. De meeste Nachten Zonder Dak worden georganiseerd van april tot en met oktober, maar het kan het hele jaar door. Zelfs in december wordt dus nog in een doos geslapen.

Nacht Zonder Dak is een actie van Tear, waarbij jongeren één nacht doorbrengen zoals straatjongeren elke nacht moeten overleven. Daarbij halen ze via sponsoring geld op voor een straatjongerenproject van Tear. Nacht Zonder Dak wordt meestal georganiseerd door lokale kerken in hun eigen woonplaats. Zij bepalen zelf welke activiteiten ze rond deze nacht organiseren, bijvoorbeeld sport en spel, een kampvuur of het optreden van een band.

Tear heeft het afgelopen jaar steeds meer kerken en jongeren enthousiast weten te maken voor deze actie. Nacht Zonder Dak is een unieke manier om jongeren bewust te maken van de leefomstandigheden van hun leeftijdsgenoten in andere delen van de wereld. Kijk voor meer informatie of opgave op www.nachtzonderdak.nl.

02-12-2010
Jongeren
https://www.nachtzonderdak.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies