De belangrijkste keuze in je leven

Een bekende voorganger in Amerika zou een dienst leiden in een gevangenis. Een van de gevangenen had de taak op zich genomen een inleidend woord te spreken.

Voordat de dienst begon, stond hij op en zei tegen zijn medegevangenen:

‘Jaren geleden woonden er twee jongens in een stadje in North-Georgia. Zij gingen samen naar school, zij speelden samen en gingen samen naar de zondagsschool. Eén van de jongens ging op een dag niet meer naar de zondagsschool. Hij vond godsdienst allemaal onzin. De andere jongen bleef naar de zondagsschool gaan. De ene jongen nam Christus aan, de andere verwierp Hem. De jongen, die Christus afwees, toen hij nog jong was, staat nu voor jullie en hij houdt deze inleiding. De andere jongen, die de keuze maakte vóór Christus, is de eerwaarde spreker van deze avond, die ik nu graag het woord geef’.

Zo moet ieder mens in zijn leven de keuze maken. Hij kan de Heer Jezus aannemen als zijn Heer en Heiland en hij kan Hem ook afwijzen. De keuze die je maakt, zal gevolgen hebben voor je verdere leven en voor de eeuwigheid. Waar zul je de eeuwigheid doorbrengen?

19-12-2010
132

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies