Een ruzie werd bijgelegd

Moody vertelde eens van twee zakenmensen, die niet met elkaar konden opschieten en elkaar zoveel mogelijk tegenwerkten. Eén van hen kwam tot bekering en na een tijdje kwam hij bij zijn voorganger met zijn probleem.

‘Ik ben nu bekeerd, maar ik kan nog steeds niet met mijn collega opschieten. Wat moet ik eraan doen’? Hij kreeg van zijn voorganger dit advies: ‘Je moet in het vervolg, wanneer er een klant in je winkel komen, die ergens om vraagt, wat je niet hebt, hem doorsturen naar je collega’. ‘Maar dat is toch onmogelijk’ was het antwoord van de zakenman. De voorganger raadde hem aan zijn probleem bij de Here te brengen en Hem te vragen wat hij moest doen.

Dit deed de zakenman. Hij bracht zijn probleem in het gebed bij de Here en na een tijdje werd hem duidelijk dat hij het advies van zijn voorganger moest opvolgen, hoe moeilijk het ook voor hem was. Hij besloot het te doen. En wat gebeurde er na verloop van tijd? Ook zijn collega stuurde klanten, die hij niet kon helpen, naar hem toe. Na een tijdje werden ze vrienden en werkten ze samen.

‘Laat u niet door het kwade overwinnen, maar overwin het kwade door het goede’ (Rom.12:21).

19-12-2010
132

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies