Henk Stam wekelijks op de radio met gospelmuziek

Henk Stam is in 1972 tot geloof gekomen. Hij werkte toen in de gevangenis Norgerhaven in Veenhuizen. Henk: ‘Vanaf 1970 tot 2005 heb ik daar gewerkt en voor mij was gospelmuziek een mooie manier om het evangelie door te geven. Ik heb dan ook veel cassette’s met gospelmuziek aan gedetineerden laten horen en als zij weg gingen, dan gaf ik hun de cassette’s mee. Zo kwam het evangelie op plaatsen waar ik nooit zal komen.

Wij hadden veel buitenlandse gedetineerden in onze gevangenis en dat gaf veel extra mogelijkheden. Ook had ik de mogelijkheid gekregen om gospelconcerten te verzorgen bij ons in de gevangenis, hetgeen ik met veel plezier heb gedaan in al die jaren. Binnen en buitenlandse groepen zijn bij ons geweest en ik kan daar met dankbaarheid op terugzien.

De Burning Candles kwamen met vrij grote regelmaat bij ons, maar ook: Gospelboulevard, Ralph van Maanen, Wim Pols, The Country Trail Band, en vele anderen. Als ik een mogelijkheid had om groepen te benaderen, dan deed ik dat.

Ongeveer 15 jaar geleden werd ik benaderd door de lokale omroep Odrie in Ooststellingwerf (hoek Friesland/Drenthe/Groningen) om een Gospelprogramma te verzorgen op zondagavond voor een half uur.

Nu draai ik het programma Gospeltime al enige jaren op donderdagavond van 20.00 – 21.00 uur en op zondagmiddag een herhaling van 3 dagen geleden van 17.00 – 18.00 uur. Het programma is ook te beluisteren via het internet www.omroepodrie.nl. Ik probeer een zo gevarieerd mogelijk programma te maken, maar wel met de duidelijke boodschap en een thema.

————————–

Meer informatie: ————————–

29-12-2010
Media
https://www.omroepodrie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies