Wandelen voor Water in Andijk

Kinderen van de Dr. A. Kuijperschool uit Andijk bezochten dinsdagmorgen het kantoor van Dorcas. Op deze Wereldwaterdag namen zijn deel aan de sponsoractie Wandelen voor Water, waarbij ze de opbrengst bestemden voor waterprojecten van Dorcas.

Tijdens hun bezoek hoorden de kinderen iets over de waterproblematiek in de wereld, en vulden zij meteen zes flessen met slootwater. Voor de actie Wandelen voor Water is het de bedoeling dat de kinderen zes kilometer lopen met zes liter water op hun rug.

Jaarlijks organiseert Stichting Aqua for All een landelijke campagne onder de naam Wandelen voor Water. Basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 ervaren wat leeftijdgenootjes in ontwikkelingslanden moeten doen om aan drinkwater te komen: gemiddeld zes kilometer wandelen met zes liter water. De actie heeft twee doelen: de deelnemers leren bewust en zuinig om te gaan met schoon drinkwater in Nederland én ze laten zich sponsoren voor een project in een ander land waar niet zomaar schoon water voorhanden is. Omdat de kinderen geleerd hebben zuinig om te gaan met schoon drinkwater uit de kraan, vullen zij hun flessen zoveel mogelijk met water uit de natuur.

Deze week doen in totaal zeven scholen voor Dorcas mee aan Wandelen voor Water.

22-03-2011
Jongeren
https://www.dorcas

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies