Altijd wel iets te mopperen

Een dominee bezocht een vrouw die er bekend om stond dat ze altijd ontevreden was en altijd wel iets had om over te mopperen. Men noemde haar een chronische mopperaar. Ze mopperde altijd over alles en over iedereen.

De voorganger wist dat haar aardappeloogst er dit jaar geweldig goed voor stond. Zij had een betere oogst dan iedereen in de buurt. In het gesprek met de vrouw begon hij over haar aardappelen en hij vroeg of ze nu tevreden was. De vrouw keek hem aan en zei: ‘Ja, mijn aardappelen staan er dit jaar niet slecht voor, maar waar zijn de kleine aardappelen voor mijn varkens’? Ondanks de goede oogst, was zij nog niet tevreden.

Wanneer de apostel Paulus tijdens zijn gevangenschap in Rome een brief schrijft aan de gemeente in Filippi, dan schrijft hij onder andere, dat hij geleerd heeft, tevreden te zijn met de omstandigheden waarin hij zich bevindt (Fil.4:11). Hoewel zijn uiterlijke omstandigheden helemaal niet zo goed waren, is hij toch tevreden en hij schrijft in deze brief veel over blijdschap, namelijk over ‘blijdschap in de Heer’ (Fil.3:1; 4:4).

25-05-2011
132

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies