Een laatste getuigenis

Als u een ramp zou meemaken, zou u er dan nog aan denken om te getuigen tegenover de mensen om u heen? Dat deed John Harper. Hij was een Schotse predikant en hij was aan boord van de Titanic op weg naar Chicago. Het schip liep op een ijsberg in de Atlantische Oceaan en begon te zinken.

Sommige passagiers konden de reddingsboten bereiken, maar velen, waaronder Harper, kwamen in de koude oceaan terecht. Terwijl de mensen wanhopig vochten om hun leven, zwom Haper naar verschillenden toe en vroeg of ze de Heer Jezus kenden. Zo bereikte hij ook een passagier die ronddreef op een stuk wrakhout en hij smeekte hem de Heer Jezus aan te nemen. Vlak voordat Harper wegzonk in het ijzige water, zei hij nog: ‘Geloof in de Heer Jezus Christus en u zult behouden worden’.

Vier jaar later, bij een samenkomst van overlevenden van de Titanic, getuigde deze man dat hij in die nacht twee keer gered was. Ten eerste omdat hij na het getuigenis van Harper Jezus Christus had aangenomen als Redder. En ten tweede omdat hij uit de zee was gered.

De laatste wens van Harper was hoop te brengen aan hopeloze mensen. Moge de Heer ons helpen om in deze stervende wereld een reddingslijn te zijn voor mensen die verloren zijn.

25-05-2011
132

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies