Hoe komt het dat ik nog zondig?

Zoals een naald wordt aangetrokken door een magneet, zo worden sommige mensen als het ware aangetrokken door de zonde. Maar wanneer je de magneet omkeert, zodat de naald bij de andere pool van de magneet ligt, dan wordt de naald afgestoten door de magneet. Zo is voor andere mensen het kwaad afstotelijk, zij wenden zich er met afschuw van af.

Vanwaar dit verschil? Voor iemand die rein en heilig is, stoot de verleiding af. Voor zo iemand is de verleiding walgelijk. Iemand die rein is, verheugt zich alleen in dingen die rein zijn. Maar voor iemand die onrein, onheilig en besmet is, trekt de verleiding juist aan, net zoals een naald door een magneet wordt aangetrokken. Iemand die onrein is, ziet in alles het onreine. Door alles wat zo iemand ziet en hoort, worden zijn gedachten besmet en verontreinigd.

‘Laat hij die onrecht doet, nog meer onrecht doen; en die vuil is, zich nog vuiler maken; en die rechtvaardig is, nog meer gerechtigheid doen; en die heilig is, zich nog meer heiligen’ (Openb.22:11).

25-05-2011
132

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies