Sta gij nu stil

Wanneer de profeet Samuël een boodschap van God heeft voor Saul, zegt hij tegen hem: ‘…maar blijf gij nu staan (of: ‘sta gij nu stil’), dan zal ik u het Woord van God doen horen (1Samuel 9:27).

Het was een goede boodschap die Saul te horen kreeg. Hij zou namelijk koning over Israël worden. Het was wel de moeite waard voor Saul om eens stil te staan, om eens stil te worden en te luisteren naar het woord van God.

Ook nu wil God graag tot de mensen spreken. En wel tot de mens, die Hem nog niet kent, maar ook tot de mens die Hem wel kent.

God heeft veel te zeggen tot zijn kinderen: Woorden van troost en bemoediging, van lering en soms woorden van terechtwijzing en vermaning.

Maar om de woorden van God te kunnen horen en te begrijpen, is het nodig stil te zijn en tot rust te komen. Dan kunnen de woorden van God tot ons hart en geweten doordringen.

Wat komen er veel stemmen op ons af, wat hebben we het druk en wat hebben we zelf veel te zeggen. We hebben haast geen tijd en geen rust meer om te luisteren naar het Woord van God, om ‘stille tijd’ te houden.

Laten we ons toch opnieuw voornemen om eens stil te staan, eens stil te zijn, om met aandacht te luisteren naar wat God tegen ons te zeggen heeft.

25-05-2011
132

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies