Rappende meiden winnen BibleDate Award 2011

De jaarlijkse BibleDate Award is uitgereikt aan vier leerlingen van het Christelijk College Groevenbeek te Ermelo. Het is de prijs voor het mooiste filmpje dat gemaakt is in de BibleDate van het Nederlands Bijbelgenootschap.

foto: NBG

De meiden ontvingen de prijs uit handen van jurylid en zanger Rob Favier. Tijdens de feestelijke uitreiking werd de klas getrakteerd op taart en een optreden van Favier.

De leerlingen hebben hun prijs gewonnen met het filmpje ‘Mozes die met zijn volk door de zee trekt’. De jury schrijft in haar rapport: “In veel filmpjes die in de BibleDate gemaakt worden, worden mensen geïnterviewd of wordt een Bijbelverhaal nagespeeld, maar de leerlingen van het Christelijk College Groevenbeek durven zich te onderscheiden. Ze durven iets anders te laten zien. Ze verpakken het Bijbelverhaal in een hip jasje. In het begin van het filmpje vraagt de kijker zich af wat er gaat gebeuren, het lijkt rommelig, maar dan hoor je de beat komen. Dit wordt niet gemaakt door instrumenten, maar door de acteurs zelf. Er is lef voor nodig om dit te doen en dat hebben ze!”

In oktober 2010 stond de BibleDate op het schoolplein van Het Groevenbeek. De BibleDate is een opvallende experience-trailer waarin jongeren van 12-16 jaar op een interactieve manier kennis maken met de Bijbel. Het programma is bedoeld voor de onderbouw van vmbo, havo en vwo. Eén van de programmaonderdelen is het maken van een filmpje naar aanleiding van een bijbelverhaal.

Per jaar bezoeken 10.000 jongeren de BibleDate. Dit betekent dat er ongeveer 2000 filmpjes gemaakt en beoordeeld zijn. De jury bestaat uit Mark Koelewijn (regiocoördinator Bijbelgenootschap), Mirjam Henzen (presentator BibleDate) Rob Favier (theoloog, zanger en cabaretier), Frans van Houwelingen (communicatiespecialist Bijbelgenootschap). Daarbij was er voor iedereen de mogelijkheid om mee te stemmen via de website van de BibleDate.

01-06-2011
Jongeren
https://www.bibledate.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies