GGZ In de Bres sluit zich aan bij online verwijssysteem

GGZ In de Bres werkt als tweedelijns instelling in de geestelijke gezondheidszorg intensief samen met huisartsen in Noord-Nederland. Om de samenwerking voor de huisarts efficiënter en gemakkelijker te maken, is er nu de mogelijkheid van online verwijzen.

Sinds vorige week is GGZ In de Bres namelijk aangesloten op ZorgDomein, een beschermde verwijsapplicatie die inmiddels door vele huisartsen in Nederland gebruikt wordt. Dit biedt huisartsen de mogelijkheid om patiënten met psychiatrische of psychosociale klachten soepeler te verwijzen naar GGZ In de Bres. De eerste digitale verwijzingen zijn inmiddels binnengekomen.

‘Met de aansluiting op ZorgDomein wordt het verwijsproces van huisarts naar ons als christelijke GGZ een stuk eenvoudiger en sneller gemaakt. Een mooie stap, juist ook omdat we straks in september meerdere vestigingen openen’: aldus Anne Jan Kok, Raad van Bestuur. De organisatie maakte onlangs bekend per september drie nieuwe vestigingen te gaan openen in Assen, Groningen en Lelystad.

ZorgDomein ondersteunt het verwijsproces tussen de eerste en tweedelijnszorg met een

internetgebaseerde verwijsapplicatie en slaat ondermeer een brug tussen de

huisarts en GGZ, ziekenhuis en eventuele andere vervolgzorg. Met de aansluiting op ZorgDomein vergt een verwijzing minder handelingen voor de huisarts en wordt de cliënt beter voorbereid op een bezoek aan de GGZ.

In de Bres biedt christelijke geestelijke gezondheidszorg aan kinderen, jongeren en volwassen met psychosociale en psychiatrische problemen. Onder het credo ‘wij geloven in herstel’ worden mensen op weg geholpen naar herstel. De missie luidt: Op professionele wijze, in navolging van Christus, mensen met psychiatrische en psychosociale problemen helpen tot heelheid te komen met zichzelf, hun omgeving en de Schepper.

17-06-2011
Hulpverlening
https://www.indebres.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies