250e waterput geslagen in Benin

In Benin heeft GAiN Water for Life de 250e diepwaterput geslagen en in gebruik genomen. In 2005 startte GAiN met het slaan van diepwaterbronnen op uitnodiging van de overheid van het Afrikaanse land.

GAiN (Global Aid Network) werkt samen met een aantal grote kerken en met de centrale overheid. In overleg wordt bepaald welke locaties het beste geschikt zijn voor de waterbronnen. In samenwerking met de lokale autoriteiten en de dorpsbewoners wordt de diepwaterbron geslagen, in gebruik genomen en beheerd.

In totaal is GAiN actief in drie landen met vijf boorteams. Statistieken geven aan dat er in buurland Togo twintig bronnen- en honderd bronnen in Tanzania zijn geboord. Waterputten worden met name geslagen in gebieden met weinig en slechte toegang tot water.

Vandaag de dag wordt er in de Afrikaanse boorregio’s veel water gedronken uit stilstaande vervuilde vennetjes en moerassen. De gevolgen voor de gezondheid zijn desastreus. Kinderen zijn vaak het slachtoffer, het is de oorzaak van tachtig procent van de ziekten zoals cholera en dysenterie. Per minuut sterven wereldwijd vier mensen door watergebrek.

24-08-2011
Hulpverlening
https://gainhelpt.nu

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies