Terwille opent polikliniek in Flevoland

Stichting Terwille, christelijke verslavingszorg in Noord- en Oost-Nederland, breidt uit met een polikliniek in Flevoland. De locatie in Lelystad is geopend in samenwerking met Stichting Tikvah, christelijke instelling voor hulpverlening en woonbegeleiding. Tikvah zocht de samenwerking met Terwille om jongeren met verslavingsproblematiek een identiteitsgebonden vervolgtraject te kunnen bieden.

De polikliniek van Stichting Terwille staat ook open voor mensen die geen gebruik maken van de hulpverlening van Tikvah. Voor Tikvah is de christelijke verslavingszorg van Terwille daarmee een welkome aanvulling op het bestaande hulpaanbod in Flevoland. Ook voor Terwille komt de locatie in Lelystad op een goed moment. ‘We werken met meerdere kleine poliklinieken in Noord- en Oost-Nederland om de zorg zo dicht mogelijk bij de cliënt te kunnen brengen’, zegt Erik de Vos, directeur van Stichting Terwille. ‘Door het neerzetten van meerdere kleinschalige locaties blijven we flexibel denken en handelen.’

Met poliklinieken in Groningen, Enschede, Rijssen, Den Helder en nu ook Lelystad biedt stichting Terwille sinds 1997 professionele christelijke verslavingszorg in Noord- en Oost-Nederland. Het hulpaanbod van Terwille richt zich op de breedte van de samenleving en omvat diverse gespecialiseerde programma’s, zoals dagbehandeling, intake en diagnostiek, ambulante hulp, preventie aan jongeren, outreachende hulpverlening en woonbegeleiding. Stichting Terwille maakt deel uit van concern de Hoop.

Stichting Tikvah biedt hulpverlening, woonbegeleiding en ambulante hulp aan jongeren en jongvolwassenen vanaf 18 jaar die te maken hebben met meervoudige problemen zoals psychosociale en psychiatrische problematiek, gedragsproblemen, schulden, geen of slechte huisvesting en onvoldoende structuur in het dagelijkse leven. Zowel Tikvah als Terwille zijn aangesloten bij koepelorganisatie FEO.

25-09-2011
Hulpverlening
https://www.tikvah.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies