Goede beoordeling Jaarverslag Dorcas

Hulporganisatie Dorcas heeft bij de uitreiking van de Transparant Prijs een zevende plaats behaald in de categorie ‘Grote instellingen’. Vorig jaar eindigde Dorcas’ jaarverslag met een 7,7 op de veertiende plaats. De Transparant Prijs is een onderscheiding voor het beste jaarverslag van goede doelen.

In totaal werden 201 jaarverslagen over het jaar 2010 door de jury beoordeeld. De winnaar binnen de categorie ‘Grote instellingen’ is dit jaar de organisatie Cordaid.

Dorcas is blij met de goede beoordeling. ‘We vinden het heel belangrijk om aan onze gevers helder en open te zijn over onze inkomsten en uitgaven’, aldus directeur Peter Goudkamp. ‘Het rapport laat zien dat we daar met ons jaarverslag opnieuw in zijn geslaagd.’

De Transparant Prijs wordt georganiseerd door PwC in samenwerking met Stichting Civil Society en is bestemd voor de Nederlandse charitatieve instelling die het meest inzichtelijke en onderscheidende jaarverslag presenteert. De ingediende jaarverslagen worden geanalyseerd op criteria als: governance, toekomstinformatie, financiële en niet-financiële informatie en fondsenwerving. De jury is positief over het feit dat deelnemers dit jaar op de meeste criteria nog beter scoren dan vorig jaar. Het gemiddelde cijfer van de top 100 lag op een 6,8, met als hoogste score een 8,6. Zorgen maakt de jury zich om het feit dat een groeiend aantal goede doelen voor 1 juli geen jaarverslag publiek beschikbaar heeft.

13-10-2011
Hulpverlening
https://www.transparantprijs.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies