Het cycloonfeestje

Tropische gebieden worden vaak geteisterd door hevige wervelstormen, door cyclonen. In de V.S. heeft met hiervan een speciale studie gemaakt. Men heeft observatieposten ingesteld. Bij het optreden van bepaalde weersverschijnselen, kan men nu van de voren de richting en de snelheid van de cycloon vaststellen.

In augustus 1969 trok zo’n cycloon over Florida. Een groepje jongelui negeerde het gevaar. Zij organiseerden een feestje ter eren van de aangekondigde cycloon: ‘een cycloonfeestje’. Toen het feest op zijn hoogtepunt was en ontaardde in een luidruchtige uitgelatenheid, kwam de orkaan over. Het huis waarin zijn waren, werd volledig vernield. Onder het puin werden later 23 lijken gevonden. Zij waren tevoren gewaarschuwd.

In onze tijd neemt deze vermetele waanzin hand over hand toe. Op de weg, in de bergen, op het water in de lucht… de waaghalzen slaan alle waarschuwingen in de wind. Zij wedijveren met elkaar om niet alleen de dood, maar ook God Zelf uit te dagen. Zij willen niet luisteren naar wat God in zijn Woord zegt: ‘Na de dood komt het oordeel’ en ‘Vlucht voor de komende toorn’.

20-12-2011
132

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies