Studiedag voor kerkleiders en jongerenwerkers

In het afgelopen jaar werden diverse onderzoeken over jeugd en kerk gepresenteerd. Wat moet je eigenlijk met al die onderzoeken over jongeren? Hoe kunnen deze onderzoeken je als kerk, als jeugdleider of als jongerenwerker helpen in de praktijk van alledag?

De studiedag Re-search & Re-act, georganiseerd door de EA en de CHE, wil iedereen die hierin is geinteresseerd in een sneltreinvaart bijpraten over de onderzoeken.

Samen kijken we ook naar de vertaalslag voor de dagelijkse praktijk. Dit gebeurt in 3 themarondes waarin telkens eerst plenair 3 onderzoeken kort worden gepresenteerd waarna er in 3 verdiepende workshops per themaronde kan worden doorgepraat. Elke workshop eindigt met de keuze: React of Reject! Kun je wat met het onderzoek en ga je ermee aan de slag of helemaal niet?

Dit gebeurt in drie 3 themarondes over de volgende thema’s:


1. Catechese en bijbelgebruik (15.45 uur)


2. Kerkverlating (17.00 uur)


3. Nieuwe middelen/vormen/missionair-zijn (19.00 uur)

Iedere ronde start met de korte presentatie van drie onderzoeken gevolgd door drie verdiepende workshops. Elke workshop eindigt met de keuze: React of Reject! Kun je wat met het onderzoek en ga je ermee aan de slag of helemaal niet?

Doelgroep: jeugdleiders, kerkenraden/oudsten, jeugdouderlingen, predikanten/voorgangers, vrijwilligers, studenten.


Sprekers: o.a. Maurits Roose, Jos de Kock, Niels de Jong, Miranda Klaver, Robert Doornenbal, Ronelle Sonnenberg, Harmen van Wijnen, Levi Oussoren, Hayo Wijma, Jeannette Slendebroek-Meints en Wielie Elhorst.

Tijd: 15.00-20.00 uur


Kosten: Entree € 30,- euro p.p inclusief maaltijd.

EA deelnemers en CHE-studenten betalen € 27,50

Aanmelden: Opgave (tot 23 januari 2012) via www.ea.nl/research of bel 0343 – 513693

Locatie: CHE, gebouw Zuid (tegenover de CHE), Zandlaan 29a 6717 JS, Ede

christelijknieuws.nl
© christelijknieuws.nl
03-01-2012
Jongeren
https://www.ea.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies