Pearl treedt op tijdens jubileumfestival

Vrijdag 2 maart vindt het Kunst & Theater Jubileumfestival plaats van Leger des Heils Gelderland. Omdat het Leger des Heils dit jaar 125 jaar bestaat, krijgt deze editie van het jaarlijkse Kunst & Theaterfestival een extra feestelijk tintje. Zo maakt zangeres Pearl haar opwachting met een driekwartier durend optreden tijdens deze avond voor en door cliënten.

Pearl werd tweede tijdens zowel het Nationaal Songfestival van afgelopen zondag als het eerste seizoen van The Voice of Holland. Behalve Pearl treden ook cliënten van het Leger des Heils Gelderland op. Zeker tien acts zijn op 2 maart te zien op het podium van Hotel en Congrescentrum Belmont in Lunteren. Daaronder zijn drie jongeren van Vast & Verder in Arnhem, vijf kinderen van Jeugdhuis De Enk in Apeldoorn en een bandje van De Wending in Ugchelen. Zang, rap, dans, gedichten en drama wisselen elkaar af.

Met het Kunst & Theater Jubileumfestival wordt de Kunst & Theaterweek afgesloten die begon op 27 februari. In die week krijgen mensen die door Het Leger des Heils Gelderland worden begeleid en opgevangen de kans om hun creatieve talenten te ontwikkelen. Zij volgen workshops op het gebied van beeldende kunst, zang, drama en muziek. Dit kan leiden tot nieuwe contacten en een zinvolle besteding van vrije tijd. Een stimulans voor mensen die vaak hard moeten werken om hun problemen op te lossen.

Op 2 maart is er ook een jury aanwezig. De act met het beste jurycommentaar mag als afgevaardigde van Leger des Heils Gelderland door naar de landelijk voorronde op 25 april voor het Majoor Bosshardt Gala. Het Majoor Bosshardt Gala vindt op 11 mei plaats tijdens het Leger des Heils Jubileumweekend in De Westergasfabriek in Amsterdam

Hella van der Schoo

28-02-2012
Muziek
https://gelderland.legerdesheils.nl/

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies