Link laat jongeren nadenken over vervolging

SDOK heeft sinds kort een jongerennetwerk met de naam ‘Link’. Via onder andere een website, video’s, sociale media en presentaties wil SDOK jongeren laten kennismaken met vervolgde christenen en hen laten nadenken over hun eigen geloof en de gevolgen daarvan.

De website speelt een centrale rol bij de activiteiten van Link. 
 Met Link wil SDOK Nederlandse jongeren niet alleen bewust maken van christenvervolging, maar hen ook concrete ideeën geven om in actie te komen voor vervolgde christenen. Ook worden jongeren uitgedaagd om de verhalen door te geven en via sociale media aan hun eigen netwerk te laten zien dat zij naast vervolgde christenen staan.

 

“Als christenen hebben we de opdracht om elkaar te dienen en met elkaar mee te lijden”, zegt Harm Noordhof, manager communicatie bij SDOK. “Christenvervolging is dus een belangrijk onderwerp voor alle christenen. Ook voor jongeren. Bij presentaties of gastlessen merken we dat jongeren geraakt worden door de verhalen van vervolgde christenen. Tegelijk geven ze vaak aan dat ze weinig weten over wat vervolging inhoudt. We hopen met Link het onderwerp dichterbij de jongeren te brengen.”

 

SDOK (Stichting De Ondergrondse Kerk) staat wereldwijd naast vervolgde christenen en roept christenen in Nederland op tot verbondenheid met hen.

13-03-2012
Jongeren
https://www.gelovenmetgevolgen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies