Casting Crowns op de EO-Jongerendag

De Casting Crowns komen naar Nederland! Deze gospelband uit de VS komt optreden op de EO-Jongerendag! Nog even kort voor de mensen die niet weten wie en waar deze band vandaan komt. Casting Crowns is een Amerikaanse pop/rock-band onder leiding van Mark Hall.

Ongeveer 13 jaar geleden is de band begonnen als worshipband van een jeugdgroep in Atlanta, Georgia. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een van de grootste christelijke bands in de VS. Wat deze band zo bijzonder maakt is dat elk bandlid werkzaam is in het studenten- en jongerenwerk van hun kerk. Casting Crowns, zien ze als een verlenging van hun dagelijks werk als jeugdwerkers. De band treedt voornamelijk op in kerken en daarom is het zo bijzonder dat ze naar de EO-Jongerendag komen.

Vorig jaar verscheen de nieuwste cd van Casting Crowns: Come to the Well. De titel verwijst naar de Bron: Jezus. Over de titel van de cd zegt zanger Mark Hall het volgende: “Je vrienden kunnen die onuitputtelijke bron niet zijn, zij zullen namelijk niet altijd doen wat goed is en zullen er niet altijd voor je zijn. Je geld kan ook niet de bron zijn waar je uit put. Je moet ‘putten’ uit Jezus. Het begint bij je wandel met Hem.”

Ook is er een boek verschenen, genaamd The Well: Why Are So Many Still Thirsty?’. In dit boek gaat Hall in op het verhaal over de Samaritaanse vrouw die Jezus ontmoet bij de bron.

17-03-2012
Jongeren
https://www.eo.nl/jongerendag

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies