Een ontmoeting met de Messias

Afgelopen weekeinde was het zover: de eerste Al Massira training in Nederland. Vijftig personen uit heel Nederland volgden de cursus in Voorthuizen. Erik Merx, initiatiefnemer: “Het was een vol programma. De deelnemers zijn enthousiast en goed voorbereid om met de materialen aan de slag te gaan. Ze nodigen hun Arabische vrienden uit en gaan met hen samen de Bijbel door”.

Drie Al Massira trainers uit Engeland, onder wie twee met een Arabische achtergrond die christen geworden zijn, lieten beide cursusdagen delen van de dvd’s zien en gaven de deelnemers veel achtergrondinformatie. Hierna kregen de deelnemers groepsopdrachten. Beppie, een van de deelneemsters: “We stelden elkaar vele geloofsvragen die Arabische gelovigen hebben en hoe we hierop het beste kunnen antwoorden. Al Massira blijkt een heel praktische methode te zijn om mensen uit het Midden-Oosten kennis te laten maken met het christelijk geloof. De cursus gaat uit van de Oosterse cultuur en manier van denken, en dat is het grote verschil met de meeste bestaande cursussen. En de dvd’s zijn heel boeiend en professioneel.”

Henk Koppelaar, organisator: “De cursisten zijn erg positief over de mogelijkheden van Al Massira. Ze gaan nu in hun woonplaats aan de slag met de dvd’s, de Handleiding voor groepsleiders en alle andere cursusmaterialen. Ze nodigen hun Arabische vrienden uit, eten en drinken wat met hen en laten dan een dvd zien. Wereldwijd zijn er inmiddels al heel wat groepen van start gegaan!”

Al Massira – Arabisch voor ‘Samen op reis’ – is een cursus in dertien bijeenkomsten met als thema: een wandeling met de profeten en een ontmoeting met de Messias. De dertien dvd’s van elk veertig minuten zijn opgenomen in Noord-Afrika, het Midden-Oosten en Europa. Ze leiden de deelnemers chronologisch door de Bijbel, te beginnen met de schepping en eindigend met Hoe te leren wandelen met Jezus. De uitleg van de Bijbel is gebaseerd op het christelijk geloof zelf; er worden geen vergelijkingen gemaakt met andere religies.

De dvd’s zijn Arabisch gesproken en in het Engels en Nederlands ondertiteld. Ook de Handleiding en de andere cursusmaterialen zijn beschikbaar in deze talen. Binnenkort wordt ook de Franse ondertiteling afgerond. In het najaar is er weer een training in Nederland.

© Henk-Jan Oudenampsen
26-03-2012
Onderwijs
https://www.almassiranl.weebly.com

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies