Mission Centre wordt onderdeel van EZA

Mission Centre (Zelhem, foto) en EZA (Terschuur) hebben besloten om de activiteiten van Mission Centre onder te brengen bij de EZA. Mission Centre geeft, sinds 2003, informatie en advies over zending aan mensen die zendingswerk overwegen. De EZA is een koepelorganisatie van zendingsorganisaties en – werkers die door samenwerking zending onder de aandacht brengt en in de breedte ondersteunt.

Bronno Mulder, bestuursvoorzitter van Mission Centre, vindt dat deze overgang op het juiste moment gebeurt. Hij zegt: “Mission Centre wil graag een volgende stap maken in het aanbieden van persoonlijk advies en coaching aan de aspirant-zendingswerker in de voorbereiding op zending. De EZA biedt ons inziens de beste mogelijkheden om die kwaliteitsstappen te kunnen zetten”.

Adri Veldwijk, directeur van EZA, vult aan: “De functie van het Mission Centre past uitstekend in het beleid van de EZA. Mission Centre heeft bewezen een belangrijke rol te vervullen in het begin van de loopbaan van de zendingswerker. We hebben jarenlang goed samengewerkt en gaan enthousiast deze werkzaamheden voortzetten, verbreden verdiepen. Met name het persoonlijke advies willen we uitbreiden omdat het belangrijk is dat de juiste keuze wordt gemaakt voordat die stap wordt gezet.”

Bronno Mulder vervolgt: “De EZA ondersteunt de doelstellingen van Mission Centre. De functie van het Mission Centre blijft behouden en wordt zelfs uitgebreid. Als stichting Mission Centre zijn we blij dat de EZA hierin voorziet.”

De overgang van het Mission Centre zal voor 1 juli 2012 zijn afgerond. Het kantoor van Mission Centre in Zelhem zal per 1 april 2012 worden ondergebracht bij de EZA in Terschuur.

De EZA is in 1973 ontstaan rond de ‘Wereldwijde Zendingsdagen’ met de wens om een aantal activiteiten gemeenschappelijk te organiseren. Het is een alliantie, een werkgemeenschap, van meer dan 120 missionaire gemeenten en organisaties. Ons mission statement is: De EZA wil God verheerlijken door in samenwerking invulling te geven aan de zendingsopdracht.

Adri Veldwijk
© Henk-Jan Oudenampsen
27-03-2012
Buitenland
https://www.eza.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies