Nieuwe film van de makers van Fireproof

Een vader worden is een bijzondere mijlpaal in het leven, en het begin van een grote verantwoordelijkheid. Maar als die verantwoordelijkheid niet genomen wordt, dan heeft dat grote gevolgen. In een tijd waarin normen en waarden onder druk staan, is het niet eenvoudig om zo’n onderwerp aan te kaarten.

De film ‘Courageous’ doet het wel, en op een indringende, meeslepende manier waar nog lang over gesproken zal worden! De DVD is nu in Nederland verkrijgbaar.

‘Courageous’ is de nieuwste film van de Sherwood Pictures en de broers Alex en Stephen Kendrick. Zij waren ook verantwoordelijk voor de film ‘Fireproof’, die een lans brak voor het huwelijk en een opvallend Amerikaans bioscoopsucces werd. Dat succes kwam vooral doordat ‘Fireproof’ een gevoelige snaar raakte bij mensen en het huwelijk haar verdiende status gaf; als verbond vanuit de bedoeling van God. Kerken en studiegroepen gebruikten ‘Fireproof’ om het thema op een bijzondere manier bespreekbaar te maken. En dat gebeurde! ‘Fireproof’ bewees dat een christelijke film niet aan kwaliteit hoeft in te boeten om een relevante boodschap te brengen; en dat gebrek aan kwaliteit was een tot voor kort veel gehoord kritisch punt over christelijke films.

Met ‘Courageous’ zetten de Kendrick broers de volgende stap, met een verhaal dat net als ‘Fireproof’ ieders gezinsleven een spiegel voorhoudt. De film volgt vier mannen die samen bij een politiekorps komen te werken en een immigrant helpen om werk te vinden. Deze uiteenlopende figuren zijn goed in hun werk, maar schieten allemaal op hun eigen manier tekort als vader. Een tragisch voorval zet ze stil en confronteert ze met de vraag: wat betekent het om een goede vader te zijn, zoals God het vaderschap bedoeld heeft? Met het nemen van een ingrijpende beslissing beginnen deze mannen aan een avontuur waar moed voor nodig is; een avontuur dat hun leven en vooral dat van hun gezin voorgoed zal veranderen.

In Amerika is ‘Courageous’ al een bewezen nieuw bioscoopsucces voor Sherwood Films. De film is doordrongen van de inmiddels vertrouwde humor, actie en vooral Bijbelvastheid waarmee de Kendrick broers werken. Het thema van de diepere betekenis & (Bijbelse) verantwoordelijkheid van het vaderschap wordt door kerken omarmd en ingepast in studieavonden, preken en conferenties. De DVD van ‘Courageous’ blijkt hier een uitstekend middel voor te zijn!

De DVD van ‘Courageous’ is met Nederlandse ondertiteling verkrijgbaar. De film zal niet in de Nederlandse bioscopen worden uitgebracht. De soundtrack (met muziek van o.a. EO Jongerendag 2012-artiest Casting Crowns, Third Day, Tenth Avenue North en vele anderen) is ook overal verkrijgbaar.

Leon van Steensel

28-03-2012
Media
https://www.courageousthemovie.com

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies