Nieuw album van Kees Kraayenoord

Kees is ontzettend blij en dankbaar dat hij, in zijn jubileumjaar, nu officieel zijn nieuwe CD mag presenteren. Dit weekend is het namelijk zover: Running into Love komt uit! Vanaf dinsdag is de CD te koop in de winkels.

De CD is voor het grootste gedeelte opgenomen, gemixt en gemasterd in Engeland (waaronder de ICC studio’s en Abbey Road). Dat komt doordat Running into Love ontstaan is uit een samenwerking met het gerenommeerde Engelse en Amerikaanse worship-label Kingsway/Integrity.

Kees: ‘Na een aantal CD’s met gezangen wilde ik graag weer zelfgeschreven, nieuwe liederen uitbrengen. Ik vind het heerlijk om samen met anderen te werken en te schrijven en zo krachten te bundelen. Een aantal van mijn schrijfvrienden zitten bij Kingsway/Integrity. Onze songs wekten de interesse van het label. Wat was ik verrast en vereerd toen ze me vervolgens vroegen bij hun aan boord te komen en een aantal albums en songs met en voor ze te maken. Deze samenwerking heeft ertoe geleid dat mijn CD niet alleen in Nederland te koop is, maar nu ook in de rest van de wereld. Ik schreef onder andere met Martin Smith (Delirious), Tim Hughes, Ben Cantelon en Al Gordon liedjes voor dit project. Dit najaar (september) mag ik m’n eerste officiële buitenlandse tour doen door Engeland.

Omdat niet-Nederlanders hun tong breken over de naam Kees Kraayenoord ben ik in (en door ;-)) m’n Engelse vrienden inmiddels ‘Case Crayenord’ gedoopt. Ik heb begrepen dat sommigen mensen daar even aan moeten wennen? Geloof me, ik ook. Maar deze keuze heeft alles te maken met dat ik buiten Nederland bijna nooit Kees werd genoemd, maar meestal Kies. De vraag werd: moet ik de klank van m’n naam veranderen (en er dus mee leren leven dat ik Kies heet), of moet ik misschien de spelling veranderen? Het was één van de twee. Een bewuste keuze moest worden gemaakt. Ik koos voor het laatste. Ook omdat als mensen m’n naam buiten Nederland horen nooit en te nimmer de naam ‘Kees’ zouden intikken bij Google. Dus als mensen vragen: waarom hield je niet gewoon je naam, dan denk ik: dat heb ik juist gedaan! Trouwens, in Nederland blijft mijn naam gewoon Kees Kraayenoord. Ook op de CD. Maar het kan zijn dat je op twitter, facebook of YouTube ook Case Crayenord gaat tegenkomen.

Voor het titelnummer ‘Running into Love’ vond ik wederom inspiratie in het verhaal van de verloren zoon (Lukas 15). Dit verhaal blijft mij inspireren en bemoedigen. De zoon keert terug naar de liefde van de Vader. Dat is ten diepste mijn verlangen en doel als aanbiddingsleider: mensen brengen bij het liefdevolle vaderhart van God. Dit thema klinkt door in meerdere liederen op dit album. Ook in ‘Adopted’ en ‘There’s beauty in this place (Abba Father)’.’

In oktober gaan we samen met een buitenlandse gast een presentatietour doen van Running into Love. We kijken er erg naar uit! Noteer deze data alvast in je agenda: 19, 20, 25 & 27 oktober. Locaties volgen.

© Henk-Jan Oudenampsen
26-05-2012
Muziek
https://www.keeskraayenoord.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies