De EO-Jongerendag komt in zicht

Nog maar een aantal dagen en dan begint het EK. Dan nog één nachtje en het is 9 juni: jij en je vrienden komen naar Arnhem voor de 38e EO-Jongerendag! Volg het nieuws via twitter #EOJD. Wij zetten alle info nog even voor je op een rijtje. Zorg dat je 13.30 uur in GelreDome bent! Anders mis je de spectaculaire openingsactie.

Manuel Venderbos leidt je weer door deze bijzondere dag heen, die hij om 21.00 uur met je afsluit. Het buitenterrein kun je al vanaf 11.00 uur op! De deuren van het stadion gaan open op 13.00 uur.



De drie hoofdartiesten van dit jaar zijn Casting Crowns, LZ7 en Shonlock. Mike Mains & The Branches is te bewonderen op het buitenpodium. Samen gaan we er één groot feest van maken, tot eer van onze God die alles gemaakt heeft.

Martin Brand zal spreken over het thema MADE FOR YOU.

Kees Kraayenoord leidt net als vorige jaren de aanbidding.




In het extra lange pauzeprogramma kun je in het stadion op grote schermen de wedstrijd Nederland – Denemarken kijken. Dus trek thuis alvast je oranje shirt aan of koop het EO-Jongerendag t-shirt! Hou je niet van voetbal? Dan is er genoeg te beleven op het buitenterrein! Muzikale talenten kunnen bijvoorbeeld meedoen met een zangworkshop. Daarnaast kun je verschillende seminars volgen, speeddaten en staan tientallen organisaties op de infomarkt.

Dat het thema MADE FOR YOU is, hoeven we je waarschijnlijk niet meer te vertellen. Maar wat houdt het thema nu precies in?

De achterliggende gedachte, drie korte punten op een rijtje:

God de Vader maakte een groot offer voor jou. Hij stuurde Zijn Zoon Jezus naar deze aarde. Jezus gaf Zijn leven voor jou. He is made for you! Je kunt dat ook lezen in de Bijbel: “Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.” (Johannes 3:16)

Tegelijkertijd ben jij ook gemaakt voor God. God wil graag tijd met jou doorbrengen en je mag jouw talenten inzetten voor Hem. ‘MADE FOR YOU’ dus. Je zou van de Y wel een dubbele hoofdletter kunnen maken.

MADE FOR YOU, je bent gemaakt voor de ander. Ook dat vind je terug in het thema. Je mag het goede nieuws, dat Jezus Zijn leven gaf aan het kruis, doorvertellen aan anderen. Maar er simpelweg voor een ander zijn, ook dat is ‘MADE FOR YOU’.

© Henk-Jan Oudenampsen
02-06-2012
Jongeren
https://www.eo.nl/jongerendag

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies