Fietsen voor groter pand voor evangelisatiewerk Groningen

Zo’n zes jaar geleden vertrok Rijssenaar Jan Waanders uit zijn geboorteplaats om als evangelist aan de slag te gaan in de Korrewegwijk in Groningen, een achterstandsbuurt aan de rand van de binnenstad. Zijn werkplek is een kleine verbouwde autogarage met daarboven een woon- en werkkamer. Het Pand heet dit honk aan de Padangstraat.

Vanuit Het Pand worden allerlei activiteiten georganiseerd, voor jong en oud. Voor de kinderen is er in Het Pand van alles te doen. Jonge kinderen kunnen naar de kinderclub, waar ze een bijbelverhaal horen en lekker kunnen knutselen of spelletjes doen. In de meivakantie wordt er altijd een kamp georganiseerd, in samenwerking met ouders uit de wijk. Voor de wat oudere tieners is er elke week Rock Solid: na een half uurtje huiswerk maken gaat de avond over in spelletjes en kletsen aan de hand van een thema. Ook wordt er elke week een sportmiddag en –avond georganiseerd.

Tijdens deze sportactiviteiten wordt met de kids en tieners gebeden en worden getuigenissen gedeeld. ‘Het is mooi om te zien hoe je middels voetbal en volleybal de afstand tussen de jongeren en jezelf kan verkleinen en na verloop van tijd een relatie met ze kan opbouwen. ’ Hoogtepunt voor de kids is de SCET-week: in de zomervakantie een week lang sport en spel. Ook wordt er in de wintermaanden voor de jongens een technische uitdaging aangeboden, zoals het maken van robots met Lego Mindstorms.

Voor de meiden is er SuperWoman: samen koken en samen kletsen over echte meidendingen. Voor volwassenen is er iedere donderdag een Open Maaltijd, waarbij een warme maaltijd geserveerd wordt in Het Pand. Maandelijks is er een speciale avond, waarin een luchtig of serieus thema aan de orde komt. Ook is er elke dinsdag- en vrijdagochtend Open Huis, waarbij de deuren van Het Pand opengaan voor iedereen die zin heeft in een bakje koffie of kopje thee. Naast de ontmoeting met elkaar is er elke morgen een dagopening.

Op dit moment wordt door een groep vrijwilligers gezocht naar manieren om opnieuw met een geloofsgemeenschap in de wijk te beginnen. Via de kinderen en de tieners wordt geprobeerd om de ouders te bereiken, het idee is om iedere maand af te sluiten met een gezamenlijke viering. De maand staat in een thema; kinderen zijn er al mee bezig geweest en kunnen dus iets laten zien. Al deze activiteiten zijn echter onmogelijk in het huidige gebouwtje, Het Pand aan de Padangstraat. Ook voor de kinderclubs is er veel te weinig ruimte (of te veel belangstelling!). ‘Al met al reden om de zegen die we ervaren zo serieus te nemen dat we op zoek zijn gegaan naar een grotere ruimte’.

Het Pand nieuwe stijl
Inmiddels zijn er plannen voor de bouw van een nieuw Pand. Het is de bedoeling om het huidige onderkomen te verkopen en in de directe omgeving een ander, groter Pand te bouwen. Via diverse giften is inmiddels al een groot deel van het benodigde bedrag binnen gekomen maar er is nog ongeveer €120.000,- nodig om het nieuwe Pand daadwerkelijk te kunnen realiseren. De IZB (vereniging voor zending in Nederland en werkgever van Jan Waanders, www.izb.nl) en IZB-Ark (www.izb-ark.nl) hebben de handen ineen geslagen en organiseren op zaterdag 15 september een sponsortocht vanuit Rijssen naar Groningen voor Het Pand.

Toer voor het goede doel
Het initiatief voor de tocht is afkomstig van twee IZB-collega’s: Jan Waanders, evangelist in Groningen, geboren en getogen in Rijssen, en Hans Borghuis, manager van IZB-Ark, eveneens uit Rijssen. Beiden zijn bovendien in hun vrije tijd toerrijders. Inmiddels zijn er vele vrijwilligers uit Rijssen betrokken bij de organisatie van de sponsortocht en zijn er diverse bedrijven die meehelpen deze tocht mogelijk te maken.


De sponsortocht – Toer voor het goede doel – wordt georganiseerd op zaterdag 15 september aanstaande. Er kan worden gekozen uit verschillende afstanden. Voor de getrainde toerfietsers zijn er twee mogelijkheden: 150 kilometer – van Rijssen naar Groningen – of 300 kilometer, van Rijssen naar Groningen en weer terug. Voor mensen die deel willen nemen op een gewone fiets, een mountainbike of misschien wel een elektrische fiets is er een verkorte route van Rijssen naar Groningen over 115 kilometer. 



De tocht start in Rijssen bij kerkelijk centrum ‘De Ark’ en de finish van de 115- en 150 kilometer rijders is bij Het Pand in Groningen. De 300 kilometer rijders rijden vervolgens terug naar Rijssen en finishen daar bij sporthal De Stroekeld. De deelnemers aan de 115- en 150 kilometertocht wordt verzocht om zoveel mogelijk zelf vervoer terug te verzorgen. Voor degene die zelf geen vervoer terug hebben worden er bussen ingezet. Voor ophalers en voor mensen die komen aanmoedigen is er zaterdag 15 september een leuk programma in Groningen. Zo kan iedereen die meefietst, maar ook iedereen die iemand op komt halen of aan komt moedigen, bijvoorbeeld gratis een bezoek brengen aan de Martinikerk waar o.a. een bijzonder concert kan worden bijgewoond.

Inschrijven en sponsoren
Inschrijven voor de sponsortocht kan via de speciale website www.toervoorhetgoededoel.nl. Hier is ook aanvullend informatie te vinden over de tocht en over de verschillende afstanden. Natuurlijk is het de bedoeling dat deelnemers zoveel mogelijk sponsors verzamelen om zo een hoog mogelijk bedrag in te zamelen voor het nieuwe Pand en het missionaire werk in de Korrewegwijk in Groningen. Deelnemers kunnen zich ook via de website www.toervoorhetgoededoel.nl laten sponsoren en via deze website is het tevens mogelijk om sponsormaterialen aan te vragen en de speciale gesponsorde fietskleding te bestellen.


11-07-2012
Evangelisatie
https://www.toervoorhetgoededoel.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies