Psychologische hulp verder onder GGZ In de Bres

De psychologische hulp van Op de Brug, een christelijke eerstelijns zorginstelling met vestigingen in Drachten, Leeuwarden, Groningen, Assen en Lelystad gaat per 13

augustus verder onder de naam: In de Bres – Eerstelijns Kortdurende Hulp.

‘De naamsverandering is gekozen, omdat we al nauw samenwerkten en we op deze manier samen verder willen bouwen aan professionele en christelijke hulp in deze regio’: aldus Anne Jan Kok, Voorzitter Raad van Bestuur.

De tweedelijns geestelijke gezondheidszorg van In de Bres is in sommige gebieden in Noord Nederland al relatief goed bekend en met de naamsverandering komt ook eerstelijns GGZhulp beschikbaar onder deze naam.

De psychologische behandeling blijft echter geheel ongewijzigd. De organisatie wil wel graag de circa vijf tot acht consulten, welke cliënten in de eerstelijn krijgen, zo goed mogelijk laten aansluiten op eventuele verlenging van verdere zorg in de tweedelijn.

Andersom kunnen cliënten die wellicht onjuist zijn doorverwezen naar de tweedelijn, ook gemakkelijker worden geholpen in de eerstelijn. Op deze manier kan de organisatie continue de meest effectieve vorm van geestelijke gezondheidszorg bieden.

In de eerstelijn melden cliënten zich vaak zelf aan via internet, men heeft dan bijvoorbeeld hulp nodig bij stress, ontslag, angst, relatieproblemen, rouwverwerking of lusteloosheid. De hulp binnen de eerstelijn is altijd kortdurend, ook zijn er vrijwel geen wachtlijsten.

Bij In de Bres worden mensen met psychosociale en psychiatrische problemen op weg geholpen naar herstel. Christelijke levensbeschouwing & geloof kunnen namelijk, op het verzoek van een cliënt, een wezenlijk onderdeel binnen een hulptraject vormen.

Over GGZ In de Bres In de Bres biedt christelijke geestelijke gezondheidszorg aan kinderen, jongeren en volwassen met psychosociale en psychiatrische problemen. Vanuit vestigingen in Drachten, Assen, Groningen, Leeuwarden en Lelystad wordt Eerstelijns Kortdurende Hulp en Tweedelijns Specialistische Zorg geboden.

In de Bres
13-08-2012
Hulpverlening
https://www.indebres.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies