World Vision zoekt kinderen voor Dolfijnenkoor

World Vision is samen met het Dolfinarium op zoek naar kinderen die op 25 augustus met dolfijnen willen zingen. Tijdens dit speciale ‘water’ evenement vragen World Vision en het Dolfinarium aandacht voor het belang van schoon water voor mens en dier.

Enthousiaste kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar zingen mee in het dolfijnenkoor. Op 25 augustus a.s. zingt het koor samen met Laura van den Elzen, finaliste van het televisieprogramma ‘My name is’, een speciaal gecomponeerd lied in het DolfijndoMijn. Het kinderkoor is het hoogtepunt van het speciale ‘water’ evenement dat georganiseerd wordt om het belang van schoon water voor de gezondheid en toekomst van kinderen en dieren onder de aandacht te brengen. Ontwikkelingsorganisatie World Vision vraagt aandacht voor dit onderwerp omdat schoon drinkwater in ontwikkelingslanden niet vanzelfsprekend is.

Tijdens het grote ‘water’ evenement kunnen kinderen allerlei leuke waterspelletjes doen waarbij ze veel leren over het belang van water. Met deze spelletjes zijn spetterende prijzen te winnen. Kinderen maken kans op ‘Dromen bij Dolfijnen’, waarbij ze een nachtje mogen slapen bij de dolfijnen. Bij de stands van World Vision kunnen volwassenen meedoen aan een quiz en wordt er informatie gegeven over het werk van World Vision in Tanzania.

Tijdens dit grote evenement wordt er gespaard voor waterputten in Tanzania, elke bezoeker kan een emmer water doneren voor deze actie. World Vision werkt in veel gebieden waar water niet zomaar uit de kraan komt. Zo werkt World Vision samen met de lokale gemeenschap van Isanga, een project van World Vision in het Afrikaanse land Tanzania. De mensen in Isanga hebben grote problemen vanwege het tekort aan schoon water. Het Dolfinarium ziet het belang van schoon water en ondersteunt van harte deze actie door de eerste emmer water te doneren en sponsors van World Vision een hoge korting aan te bieden.

Kinderen kunnen zich opgeven voor het kinderkoor via de speciale website, www.worldvision.nl/kinderkoor. Na opgave krijgen de kinderen een linkje naar het lied zodat ze thuis vast kunnen oefenen.

Margreeth Bronsema
© Henk-Jan Oudenampsen
21-08-2012
Jongeren
https://www.worldvision.nl/kinderkoor

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies