Wiegman aan de slag bij Huisartsen Vereniging

ChristenUnie-Kamerlid Esmé Wiegman-Van Meppelen Scheppink heeft een nieuwe baan gevonden als regiomanager bij de Landelijke Huisartsen Vereniging. Ze start per 1 oktober in haar nieuwe functie.

Gerdi Verbeet sprak Esmé Wiegman toe tijdens haar afscheid: Eerst was u een kritisch verdedigster van het beleid van het vorig kabinet, daarna een stevige oppositievoorster tegen het beleid van het huidige kabinet,en een warm verdedigster van het inmiddels bekende Lente-akkoord. Dat is u allemaal goed afgegaan, en zeker als je weet dat oppositievoeren toch een aparte ambacht is. Dat u oprecht boos en verontwaardigd kunt zijn, bleek in 2011, toen u een motie van afkeuring indiende tegen de voorgenomen bezuiniging op het persoonsgebonden budget. Ook heeft u tot in het presidium aandacht gevraagd voor de belangen van kleine partijen die ondergesneeuwd dreigen te raken onder de vele overleggen en debatten.

‘Na 5 jaren wil ik op een andere plek aan de slag met dingen die echt mijn hart hebben’ zo merkte u in een recent interview op. Hulpverlening aan de meest kwetsbaren in de samenleving staat hoog in uw vaandel. Ik weet inmiddels dat u een heel mooie andere positie in het verschiet heeft, ook weer ten dienste van de zorg, en ik wens u daarbij alle goeds en heel veel succes.

Wiegman wordt regiomanager voor de regio Noord (Friesland, Groningen, Drenthe, Zwolle/Flevoland) bij de Landelijke Huisartsen Vereniging. “Ik ben erg gemotiveerd om in de gezondheidszorg aan de slag te gaan. Er komt de komende jaren veel op de huisartsen af aan nieuwe taken. Graag lever ik vanuit mijn nieuwe functie een bijdrage aan het behoud en de verdere versterking van de huisartsenzorg.”

Wiegman was lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal vanaf 1 maart 2007. Ze hield zich voornamelijk bezig met de portefeuilles Volksgezondheid, Welzijn, Sport en Jeugdzorg, Landbouw en Natuur, Energie en Milieu, Water en Luchtvaart. Ze stelde zich niet opnieuw beschikbaar bij de Tweede Kamerverkiezingen van dit jaar.

ChristenUnie
ChristenUnie
19-09-2012
Samenleving
https://www.christenunie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies