Musicals van Thomas van Oostrum op nieuwe website

Digimusical.nl is een website waarop vormgever en muzikant Thomas van Oostrum musicals aanbiedt. De musicals zijn in twee categorieën verdeeld: mini-kerstmusicals voor de kerstviering op school of in de kerk en afscheidsmusicals voor groep 8. De kerstmusicals hebben een christelijke (evangeliserende) boodschap, de afscheidsmusicals zijn ‘neutraal’ en geschikt voor alle basisscholen.

Thomas legt uit: ‘De musicals worden aangeboden als een downloadbaar product. Na betaling via iDEAL ontvangt de klant een link waar de musical gedownload kan worden. Het product bestaat uit een ZIP-archief met daarin alle audio in Mp3 formaat, alle tekstbestanden (waaronder duidelijke instructies) en aanvullend materiaal (filmpjes, bestanden voor posters en uitnodingskaarten etc).

Tegen meerprijs kan ook een aanvullend cd-pakket besteld worden. Deze bestaat uit twee cd’s met de audio en grafische bestanden.’

Het idee achter Digimusical.nl is om een hoogwaardig digitaal product te leveren tegen een voordelige vaste prijs. Doordat er geen fysieke voorraad is, kunnen de kosten laag gehouden worden. De klant hoeft geen aanvullende tekstboekjes e.d bij te bestellen (waardoor de kosten ook hoog kunnen oplopen). Doordat Digimusical.nl digitale bestanden levert, kan de klant deze eenvoudig onbeperkt kopiëren en/of printen (zolang het bestemd is voor het instuderen van de musical).

Ook bij uitvoeringen wordt tegenwoordig zowel door kerken als scholen vaak gebruik gemaakt van de computer (en beamer). Met de Mp3 bestanden is eenvoudig een speellijst te maken voor de uitvoering. Bij de instructies staat ook een beschrijving hoe van deze Mp3 bestanden weer een audio-cd te maken is.

Hoe is hij te werk gegaan en welke kinderen hebben de liedjes ingezongen, THomas: ‘Voordat ze definitief worden aangeboden, zijn de musicals uitgebreid getest in de praktijk (dmv proefuitvoeringen). Daardoor kan de klant verzekerd zijn van een kwalitatief hoogstaand product. Alle liedjes van de musicals zijn ingezongen door het bekende christelijke kinderkoor The Kids Crew.’

Met de musicals combineert Thomas verschillende interesses: schrijven, humor, muziek, illustreren etc. In de kerstmusicals kan hij daarnaast zijn grootste passie kwijt: zijn liefde voor de Here Jezus en de diepe wens dat toeschouwers (en spelers) iets mogen ervaren/zien van Gods grote liefde voor hen. Uiteindelijk is dat de grote winst: mensen winnen voor Jezus.

Thomas: ‘Van een eerdere musical (Kerst heeft de toekomst – staat niet op de site) heb ik ooit een video-opname gekregen met een uitvoering door een kinderclub waar allerlei buurtkinderen (ook niet-gelovigen) aan meededen. Kijk, daar doe ik het voor. Zoiets maakt me echt dankbaar.’

Redactie christelijknieuws.nl
© StudioOost
20-09-2012
Jongeren
https://www.digimusical.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies