School voor creatieve kunst start tienermusical

Na het grote succes van het vorige seizoen start Creative Arts School Elevate dit jaar maar liefst met twee musicalproducties. De eerste musicalklas is voor tieners tussen de 12 en 18 jaar en is vorige week van start gegaan. Vanaf januari komt er een bijzondere musical opleiding voor volwassenen.

De productie voor tieners wordt speciaal geschreven en gecomponeerd voor Elevate. Een unieke productie die in April 2013 in de Lampegiet in première zal gaan. Schrijver en Regisseur Jehudi Blom licht toe: “Bij het schrijven van de musical houden we al rekening met de spelers. Op die manier bieden we alle tieners de kans om ervaring op te doen. Ongeacht het niveau waarop iemand binnen komt, iedereen krijgt een op zijn of haar lijf geschreven rol”. Over de inhoud van het verhaal wil Blom nog niet veel kwijt, maar het wordt in ieder geval geen zoetsappig verhaal. “Het wordt een echte tiener musical, dus thema’s als verliefdheid, vertrouwen en vriendschap komen zeker aan bod” .

Het lijkt een grote stap om zo’n productie in première te laten gaan in een theater als de Lampegiet. Jehudi Blom licht toe:” Een musical komt pas goed tot zijn recht in een theater, dat is een ervaring die ik elke beginnende speler mee zou willen geven. Elevate wil alle leerlingen een kans geven om door te groeien naar een hoger niveau en we zijn blij dat Elevate zoveel vertrouwen stelt in het team dat ze de Lampegiet hiervoor al hebben geboekt.”

Afgelopen maandag was er een introductie avond waar veel belangstelling voor was. Toch zijn er nog een aantal plaatsen vrij en Jehudi Blom geeft aan dat alle tieners tussen de 12 en 18 jaar welkom zijn. “Of je nu veel of weinig ervaring mee neemt, iedereen is welkom.” “Maar de belangstelling is groot, dus wacht niet te lang met aanmelden”, voegt Blom toe. De vaste repetitie avond voor de musicalklas is maandag van 19.00 – 21.00 uur bij Creative Arts School Elevate aan de Gilbert van Schoonbekestraat 75 in Veenendaal.

Harold Schonewille

28-09-2012
Jongeren
https://www.artschoolelevate.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies