Interactieve voorstelling in de kinderboekenmaand

‘Ik stuur je de zon’ is een interactieve voorstelling met muziek en poppenspel. Deze voorstelling is speciaal geschreven voor de kinderboekenmaand 2012 en sluit helemaal aan bij het thema ‘…en wie ben jij.’ De theatervoorstelling ging op de Leesenluisterbeurs in première.

Anne en Abel zijn broer en zus. En dat is raar. Want Abel is bruin en woont in Kenia en Anne is wit en woont in Nederland. Kinderen ontdekken tijdens de voorstelling hoe dit is gekomen. Het prentenboek (en actieboek) Ik stuur je de zon vormt de rode draad. De voorstelling duurt ongeveer 45 minuten en is geschikt voor kinderen in de leeftijd van vier tot acht jaar. De kinderen mogen meezingen, krijgen een klompendans aangeleerd en mogen Afrikaanse ritmes meeklappen.

Willemijn en Marieke komen graag bij u op school of in de bibliotheek langs om deze voorstelling te geven.

Willemijn de Weerd heeft inmiddels verschillende kinderboeken geschreven. Voor de kinderboekenmaand 2012 mocht zij het actieboek schrijven. Dit boek, ‘Ik stuur je de zon’, verscheen in september. Willemijn is parttime werkzaam in het basisonderwijs en speelt piano, gitaar en accordeon. Ze is moeder van vier dochters.

Marieke Booy is violiste en heeft ervaring als musicus bij kindervoorstellingen.

Marieke is actief als viooldocente en treedt regelmatig op met orkesten en ensembles. Ze is moeder van 2 kinderen.

André Verhagen bekend van poppentheater het @penstaartje is als regisseur betrokken bij dit project.

Redactie Christelijknieuws.nl
© Henk-Jan Oudenampsen
04-10-2012
Jongeren
https://www.ikstuurjedezon.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies