Logos Hope nog steeds in Subic Bay

Aan boord van het zendings- en boekenschip Logos Hope wordt sinds april 2012 hard gewerkt. Johan Crezee, Nederland en 1e machinist aan boord, schrijft: ‘Momenteel worden nieuwe systemen ingebouwd of zijn under construction.’

De Logos Hope wordt nog zeker tot en met november onder handen voordat het schip kan uitvaren naar Hong Kong, Cambodja en Thailand. Door de intensiteit van het huidige project heeft de leiding van OM-Schepen besloten om, de daadwerkelijke vervanging van de generatoren en het bijbehorende schakelbord niet in 2013 te doen, maar in 2014 plaats te laten vinden. Door de planning aan te passen kan de bemanning iets langer op adem komen, kan het schip weer even doen waar het goed in is en hebben de troepen aan de wal wat meer tijd om het vervolg van het Power Up Project verder goed voor te bereiden.

Geinstalleerd wordt: Een heel nieuwe brandstofsysteem voor zware (goedkopere) brandstoffen voor de generatoren en hoofdmotoren inclusief pijpwerk, pompen, verhitters, separators, filters en alles wat er in een modern schip bij hoort. Een geheel vernieuwd drinkwatersysteem, inclusief hydrofoortanks, pompen, filters, heel veel nieuwe pijpen, nieuwe staalplaten in de tanks. Een compleet vernieuwd buizensyteem dat door het hele schip loopt voor de noodzuiginstalatie van lekwater. Alle pijpen lopen door de dubbele bodem en de tanks. Het was een enorm werk om ze te verwijderen en een nieuwe opzet te maken. Een ander werk is het reviseren van de generatoren; gelukkig is het staalwerk is nu een eind klaar.

‘Waar doen we dit allemaal voor?’ Die vraag wordt met regelmaat gesteld. We zijn nu bezig om het schip klaar te maken zodat we de komende twintig tot dertig jaar de kustlanden van de wereld kunnen bezoeken en een platform kunnen zijn om kennis, hulp en hoop te brengen. Omdat we nu al vanaf april hier in Subic Bay zijn, hebben we contacten opgebouwd met de lokale mensen. Er is een werk onder gedetineerden op gang gekomen in de vrouwengevangenis met wekelijkse Bijbelstudies en zondagse ‘diensten’ waardoor een aantal weken geleden 46 vrouwen in die gevangenis zich hebben laten dopen! Onlangs hoorden we ook dat een aantal vrouwen, die al jaren wachten op een uitspraak, nu zijn vrijgesproken!”

Operatie Mobilisatie

08-10-2012
Evangelisatie
https://www.operatiemobilisatie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies