Enschedese catechisanten op weg naar Heidelberg

In mei 2013 gaat een groep catechisanten uit Enschede op initiatief van het internationale platform Refo500 op reis naar Heidelberg in verband met de festiviteiten rondom 450 jaar Heidelbergse Catechismus en de opening van de tentoonstelling Macht des Glaubens. 450 Jahre Heidelberger Catechismus aldaar.

Tijdens het catecheseseizoen 2012/2013 worden ze gevolgd door het Nederlands Dagblad en Zendtijd voor Kerken, waarbij ze vertellen over hun ervaringen met geloofsonderwijs en over de vraag hoe de geloofsleer een rol in hun leven speelt. Van die gesprekken worden reportages gemaakt voor de krant en de televisie.

De jongeren volgen catechisatie bij ds. Anne Rienks van de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) van Enschede-Zuid. Ds. Rienks gaat met hen tijdens het wekelijkse catechisatieuurtje in gesprek over belangrijke geloofsvragen. De Heidelbergse Catechismus wordt daarbij als leidraad gebruikt.

Vanaf 18 oktober verschijnt er een serie van Gerard ter Horst in het Nederlands Dagblad over deze jongeren en geloofsonderwijs.

Zendtijd voor Kerken volgt de catechisanten met een camera in de komende maanden en maakt een impressie van het bezoek aan Heidelberg. Op zondag 2 juni 2013 zendt Zendtijd voor Kerken een speciale televisiekerkdienst naar aanleiding van 450 jaar Heidelbergse Catechismus uit.

Ds. Anne Rienks: ‘Ik heb een passie voor jongeren en het wekelijkse catechisatieuur is echt genieten, ik hou er van om met de jongelui in gesprek te zijn, in te gaan op vragen en ook om met hun door te praten over hun relatie met Jezus Christus. De catechismus reikt daarvoor heel veel mooie gespreksthema’s aan.’

De catechisanten vinden het wel spannend wat er allemaal staat te gebeuren. Christy-Anne hierover: ‘Ik vind het interessant om erachter te komen wat de Heidelbergse Catechismus betekent, want ik weet er eigenlijk nog niet zoveel van. Ook leuk om een keer wat anders te doen met catechisatie.’

Karla Apperloo-Boersma
Wicher Folkers
18-10-2012
Kerk
https://www.refo500.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies