Dankdag 2012 legt focus op Bijbelvertaalwerk

Op woensdag 7 november is het Dankdag voor gewas en arbeid: een doordeweekse dag om God te danken voor wat Hij geeft. En om – uit dankbaarheid – te delen! Rond Dankdag vraagt hulporganisatie De Verre Naasten ons dankgebed voor Bijbelvertaalwerk in Indonesië, Benin, en het Midden-Oosten. Er is voor de Dankdag een Facebookpagina gemaakt (zie link onderaan dit artikel).

Korowai-vrouw Sendip woont diep in de oerwouden van het Indonesische eiland Papoea, ver weg van de bewoonde wereld. Maar ook zij kan nu een Bijbel in haar eigen taal lezen! Daarom dankt ze God. De Korowai-stam van Sendip kent een unieke eigen taal en cultuur, een cultuur waar angst voor boze machten en krachten overheerst. Juist in die omgeving is de bevrijdende boodschap van het evangelie hard nodig. De Nederlandse Peter Jan en Maaike de Vries hebben de taal en cultuur van deze stam geanalyseerd en in kaart gebracht. Inmiddels zijn al een aantal Bijbelverhalen vertaald en kunnen de Korowai steeds meer van God horen!

Ook Sebastian uit Benin is dankbaar. In dit Afrikaanse land worden meer dan 50 verschillende talen gesproken. De belangrijkste nationale taal (naast het Frans) is het Fon, dat door 30% van de bevolking gesproken wordt. Vorig jaar is de eerste Bijbelvertaling in deze taal afgerond! Maar het werk gaat door. Het team bijbelvertalers, onder leiding van de Nederlandse Geerhard Kloppenburg, werkt ook aan een Bijbelvertaling in het Adja: een andere belangrijke taal in Benin.

De jonge Samy uit het Midden-Oosten dankt God voor Zijn werk in het land waar hij woont. Een land waar evangeliseren verboden is, maar de behoefte aan Jezus’ liefde zo groot. Daarom werkt Samy graag mee aan een Bijbelvertaling speciaal voor jongeren. Zodat ook zij Gods Woord begrijpen en Hem meer-en-meer leren kennen.

Wat een zegen van onze God die dit allemaal mogelijk maakt! Laten we Hem daar op Dankdag extra voor danken, samen met Korowai-vrouw Sendip, Samy uit het Midden-Oosten en de Beninse Sebastian. Dankt u mee? Bijbelvertalers van De Verre Naasten uit Benin, Papoea en het Midden-Oosten hebben een dankrooster opgesteld om – in de week voorafgaand aan Dankdag – dagelijks te danken voor het Bijbelvertaalwerk. Mee-danken? Meld u aan via www.deverrenaasten.nl/dankdag2012 en ontvang dagelijks een gebedspunt en een korte meditatie in uw mailbox. Of like De Verre Naasten op Facebook: www.facebook.com/deverrenaasten. Daar kunt u ook uw persoonlijke dankpunten delen.

En laten we, uit dankbaarheid, delen van onze overvloed. Laten we dat op Dankdag doen door te geven aan hen die – nog – geen Bijbel in hun eigen taal hebben. Uw giften voor Bijbelvertaalwerk zijn welkom tijdens de collecte op Dankdag of via giro 36 36 00 t.n.v. De Verre Naasten te Zwolle, o.v.v. Sendip dankt, 27931. Of via www.deverrenaasten.nl/dankdag2012.

De Verre Naasten
24-10-2012
Hulpverlening
https://www.facebook.com/deverrenaasten

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies