Wonderlijk bericht Logos Hope

Voor het Power Up-project van zendingsorganisatie Operatie Mobilisatie (OM) is al 9,1 miljoen dollar binnengekomen. Dit is bestemd voor de installatie van nieuwe generatoren en modernisering van het technische systeem van haar schip de Logos Hope.

Peter Nicoll, algemeen directeur van OM-Schepen, schrijft: “We blijven ons verheugen over de manier waarop God voorziet. In het afgelopen jaar is meer dan zes miljoen dollar ontvangen voor de Logos Hope. Doordat een donateur had beloofd om dit geld te vermeerderen met drie miljoen dollar, is nu al meer dan negentig procent voor de benodigde investering binnen. Er is nog $800.000 (€ 620.000) nodig om de uiteindelijke $9.9 miljoen dollar te bereiken voor het Power Up Logos Hope-project.” Vanuit Nederland is er op dit moment € 420.000 bijgedragen. OM-Nederland heeft als doel om totaal € 500.000 bij te dragen. Daarvoor is dus nog € 80.000 nodig.

Sinds 1970 hebben meer dan 42 miljoen mensen een schip van Operatie Mobilisatie bezocht. Op het schip zijn bijbels, christelijke boeken en algemene boeken te koop. Het schip wordt bemand door christenen uit 45 verschillende landen die gefinancierd worden door hun eigen achterban.

De Logos Hope ligt op dit moment in de Subicbaai aan de westkant van het Filipijnse eiland Luzon voor jaarlijks onderhoud en worden er voorbereidingen getroffen voor de daadwerkelijke installatie van generatoren en toebehoren. Naast een nieuw brandstofsysteem voor de generatoren is er vier kilometer aan buizen vervangen. Ook worden generatoren gereviseerd en wordt het elektrische systeem verbeterd. Er zijn echter meer ervaren elektriciëns nodig om te helpen het werk af te krijgen voor eind november. Dit uitgebreide project is complex en vraagt veel doorzettings- en uithoudingsvermogen van de bemanning en opvarenden aan boord. Zodra het werk zelf is voltooid zijn er proefvaarten en trainingen nodig voordat het veiligheidscertificaat voor passagiersschepen kan worden vernieuwd. Vooralsnog is het plan om begin december te vertrekken uit de Subicbaai en door te varen naar Hong Kong, Cambodja en Thailand.

Zodra bekend is wanneer de Logos Hope in Cambodja zal zijn zal OM-Nederland een reis organiseren daar naartoe. Meer informatie is te vinden op onze website www.operatiemobilisatie.nl

Eind november organiseert OM-Nederland twee bijeenkomsten voor haar achterban over de voortgang van het Power Up-project, onder meer op de Ark van Noach in Dordrecht. Meer informatie hierover is hier te vinden: www.nl.om.org/logoshopebijeenkomst

Wouter Klop
© Operatie mobilisatie
02-11-2012
Evangelisatie
https://www.operatiemobilisatie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies