Verknal het niet: Vuurwerkgeld dit jaar naar armoedebestrijding

Vandaag is de website verknalhetniet.nl online gegaan. De makers willen dat het geld dat we dit jaar van plan zijn uit te geven aan vuurwerk niet verknald wordt maar naar goede doelen gaat. Het idee van ‘Verknal het niet’ is simpel en iedereen kan meedoen.

Het einde van het jaar nadert. Onder het motto ‘Verknal het niet voor de allerarmsten’ geven wij ons vuurwerkgeld dit jaar aan armoedebestrijding. Zo kost het niets extra, maar dragen we wel ons steentje bij.

Waarom? Het nieuwe kabinet is van plan een miljard euro te bezuinigen op ontwikkelingssamenwerking. Niet meer dan 0,55% van de overheidsbegroting gaat naar mensen in de wereld die helemaal niets hebben. Daar kunnen we tegen protesteren, maar liever komen we zelf in actie.

De initiatiefnemers zamelen geen geld in en hebben geen eigen financieel belang. Ze verwijzen naar goede initiatieven en roepen ons op hetzelfde te doen in onze omgeving!

Jan Vermeer schrijft over de actie: ‘De beste initiatieven kunnen zomaar op een zondagmiddag worden geboren. En soms gebeurt dat uit woede. Geen zondige woede, maar de boosheid die Christus ook heeft vanwege de armoede in de wereld.’

Vermeer vervolgt: ‘Mijn uitgever Paul Abspoel gooide zijn verontwaardiging over het vele geld dat we in vuurwerk steken eruit. Elders op de wereld komen mensen om van de honger. Daarom is hij met een groepje anderen het online initiatief ‘Verknal het niet’ gestart.’

Redactie ChristelijkNieuws
© Henk-Jan Oudenampsen
12-11-2012
Samenleving
https://www.verknalhetniet.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies