Kerstnachtdiensten in sporthal Oud-Beijerland

Maandagavond 24 december zullen er twee kerstnachtdiensten plaatsvinden in sporthal De Boogerd in Oud-Beijerland. De diensten worden georganiseerd door de Evangelische Gemeente Hoekse Waard. Tijdens de diensten wordt kerst op indrukwekkende wijze gevierd. De diensten zullen starten om 19:00 uur en om 21:30 uur, de toegang is gratis.

In de afgelopen jaren zijn de kerstnachtdiensten van de EGHW uitgegroeid tot een begrip binnen de Hoekse Waard. Het is dan al de zevende keer dat de kerstnachtdiensten in de sporthal worden gehouden om de honderden bezoekers te kunnen herbergen.

Voor het hele gezin is het leuk om deze avond kerst met elkaar te beleven in een intieme sfeer, de kerstnachtdienst is een feest voor jong en oud. De spreker van deze avond is David de Vos, oprichter van Stichting Go and Tell. De band en het aanwezige koor zullen, naast het begeleiden van de samenzang, verschillende traditionele en modernere kerstliederen ten gehore brengen.

De opbrengst van de collecte tijdens de kerstnachtdiensten is ook dit jaar weer bestemd voor een speciaal doel. Dit jaar wordt de bouw van gezinsvervangende tehuizen in Thailand ondersteund, de zogenaamde ‘Coffee hostels’ voor kinderen van koffieboeren. Een project van Jan Baars, een voormalig docent van de Willem van Oranje in Oud-Beijerland.

De kinderen kunnen hierdoor naar school en krijgen kans op een goede toekomst. Vooral voor meisjes betekent dit, dat zij weg kunnen blijven uit de prostitutie

Tijdens de kerstnachtdiensten is er vertaling aanwezig door middel van headsets. Er is vertaling aanwezig naar Engels, Frans, Arabisch en Spaans. Er zal in de zaal worden aangegeven waar men deze headsets kan afhalen.

Degenen die niet aanwezig kunnen zijn om de kerstnachtdienst mee te beleven, kunnen op de website van de EGHW via webstreaming de diensten live volgen. Op dezelfde tijden dat de diensten plaatsvinden kunt u via www.eghw.nl meekijken.

De kerstnachtdiensten vinden plaats in Sporthal de Boogerd, Hortensiastraat 5 te Oud-Beijerland. In verband met beperkte parkeergelegenheid wordt men verzocht om zoveel mogelijk met elkaar mee te rijden en indien mogelijk per fiets te komen. Tijdens de eerste dienst is er crèche aanwezig.

Linda de Jong
© EGHW
05-12-2012
Evangelisatie
https://www.eghw.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies